2 hét telt el azóta, hogy írtam egy cikket  gipszkarton babaház készítéséről. Akkor a karton elemek összeépítéséig dokumentáltam a folyamatot. Ma bemutatom képekkel a további műveleteket: javítást (glettelést), alapozóval való festését, tapétázást és a kész HÁZIKÓT.

A babaház készítése nagy öröm volt számomra. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen élmény a különböző funkciók tervezgetése a szinteken (hova kerüljön a konyha, a háló…), apró tapéták felhelyezése (bár nem volt könnyű, többször vissza kellett szedni), az ágy elkészítése (egyszerű 35*35 cm-es székszivacsot kettévágtam, egymásra helyeztem, bevontam csili-vili anyaggal, és kész). Mondhatom készen van, bár a terasz korlátja még készül, a függönyök nagy része sincs még készen, ezekről majd külön teszek be képet. 

Eredetileg úgy terveztem, hogy a kislányomnak ajándék lesz karácsonyra. De úgy alakult, hogy ő is és a többi gyermekem is részt vettek az elkészítésben. Így ez most egy családi projekt volt. És mindenki nagyon élvezte. 

Az élek és a csavarnyomok kiglettelése fontos

Poli-farbe Platinum falfestékkel 2* kentük át a babaházat kívül-belül

 A tapétázás nem volt egyszerű ilyen kis felületen

  Ezen a képen látszódik, hogy fehér öntapadós tapétával áthúztuk a házikó külső felületét. Erre azért volt szükség, hogy az ablakok ne szakadjanak ki nyitáskor, ezzel is erősebbé vált.