2013 divatszíne a smaragdzöld lesz.

A zöldnek nemcsak egy árnyalata lesz divatos, számítani lehet úgy általában a zöld megjelenésére. És ha a divatban megjelenik, a lakberendezésben is viszontláthatjuk.

Ez jó hír, hiszen mit is jelent a zöld a színelmélet szerint? Ez a harmóniára törekvés színe, benne van a fejlődés és növekedés lehetősége, hiszen a természet színe is. Csillapítja a stresszt, szabadságérzetet kelt, segíti a döntéshozatalt (irodába nagyon ajánlatos falra). Ezeken kívül nyugtat, gyógyít, lágyít. Csökkenti a fáradtságot, jókedvre derít. 

Nosza, színezzétek újra az otthonotokat! Nem szükséges teljes falat zöldre festeni, ha soknak találjátok, használjátok csak a kiegészítőkön: párnákon, függönyökön, dísztárgyakon.  

És hogy milyen színekkel alkalmazzátok? Mivel minden színhez jól harmonizál, azt gondolom, hogy bátran vegyíthetitek bármihez:

A kifinomult neutrális barnákkal, szürkékkel a legtermészetesebb kombináció. Szépen támogatják a zöld frissességét. 

Pirossal együtt nagyon élettelivé válik. Nagy a kontraszt kettejük között, éppen ezért vigyázni kell, hogy ne használjuk egyenlő arányban a két színt, mert ahelyett, hogy kiegészítenék egymást, elnyomják a másikat. Viszont egy kis piros akármelyik enteriőrbe életet vihet. 

A kék és zöld nagyon jól társíthatók egymással, lévén a színkörben egymás mellett találhatók. 

A sárgával a zöld még ragyogóbbá válik, a sötétebb tónusok is ragyogni tudnak. Jól kiegészítik egymást: a sárga vidám hatását a zöld nyugodt árnyalatai kissé visszafogják, így teremtve harmóniát a térben.  

Nézzétek!

Képek

Képek