Nagy belmagasságú, de kis alapterületű lakásban  kb 4,3 m magasság esetén – már érdemes elgondolkodni egy galéria kialakításán. Ekkor már a felső szinten is lehet állni, így azt kényelmesen lehet használni teljes értékű szobaként.

Ez alatt a magasság alatt inkább csak fekvőgalériáról, vagy galériaágyról beszélhetünk. 

galérián olyan plusz kis helyiséget hozhatunk létre, amit nem kell zárni, hiszen a 2 m körüli belmagasság így is összenyomja a teret, a zárt falak ezen tovább ronthatnak. Nagyon fontos emiatt a természetes fényforrás mellett a jó világítás megtervezése is ezekben a helyiségben.

A lakásból függőlegesen leválasztva hálószobát, dolgozószobát, olvasószobát vagy gyermekszobából megközelíthető hálókuckót alakíthatunk ki. A galéria alatt elfér a konyha, vagy a fürdőszoba. A nappalit, ahol sokat tartózkodunk,  meghagyhatjuk teljes magasságában. 

A magasban kialakított helyiség fiatalok/gyermekek esetében létrával is megközelíthető lehet. Ha a hely engedi, hozzunk létre inkább kényelmes lépcsőt, ez alatt rengeteg tárolóhely elfér.  

Használjuk ki otthonunk adottságait! A galéria létrehozásával nemcsak a hasznos alapterületet növelhetjük, hanem a lakás piaci értékét is.  

Képek

Kép

Kép

Kép

Kép