Írtam már pár bejegyzést a színekről ebben a blogban: liláról, narancsról. Mivel legtöbben az otthonotok színének meghatározásában vagytok a legbizonytalanabbak, úgy gondoltam, folytatom a sort, és ma a sárga szín lesz a téma. 

Mit gondoltok a sárgáról? Szeretitek? 

Minden szín, ami körülvesz bennünket a mindennapokban, hatással van a hangulatunkra, teljesítményünkre.

A sárga szín világos, szellős, derűs, pozitívan ható szín. A napfény színe, bármihez ér, beragyogja azt. Nagyon jó fényvisszaverő képességgel rendelkezik, ezért nagyszerűen alkalmazható sötétebb helyiségekben is, kompenzálja a fény hiányát. Előszobában alkalmazva vendégcsalogató, konyhában meghittséget, nappaliban otthonosságot, fürdőszobában melegséget sugároz, gyermekszobában inspiráló (tanulásra ösztönző), irodában koncentrációt segítő hatása ismert. Segíti az örömök megélését, a gyakorlatias gondolkodást, önbizalmat ad. Sárga helyiségben könnyebben megnyílik mindenki, könnyebben lehet szóra bírni gyermekeinket. 

Bárhol is alkalmazzátok, vidám, üde, világos lesz az összhatás. A mérték azonban nagyon fontos! Nem kell mindennek sárgának lennie, vitákat generálhat. Hogy ne legyen sok, kombinálni kell más színekkel. 

Fehérrel együtt a rendezettség érzését mutatja.

Kékkel nagyon hatásos együtt, a merészebb árnyalatok különösen. 

A sárga szín a zölddel tavaszias, a természetben is megtalálhatók együtt, nagyon vidám, üde az összhatás, kiegészítik egymást (főleg, ha még egy kis natúr színt is adunk hozzá), nem alkotnak kontrasztot. 

Pirossal együtt nagyon merész, két elsődleges színről lévén szó. A piros rózsaszínes vagy narancsosabb árnyalataival viszont a sárga nagyon friss tud lenni.