Témaszoba, tematikus szoba. Nagyon sokan szeretik az ilyen szobákat.  Mégis mit takar ez? Mikor egy témára összpontosul a szoba berendezése. A tulajdonosok szeretnének egy bizonyos hangulatot érezni a helyiségben, ezért igyekeznek minden, a témára jellemző tárgyat, színt, anyagot behelyezni oda. Fontos szerepet kap a falfestés. 

Az alábbi képek bizonyítják, lehet kellemes az így létrehozott témaszoba. Tetszenek nekem is a most következő képek, bár az igaz, hogy ilyen szobának én csak hálószobát, gyermekszobát tudok elképzelni. Gyerekeknél nagyon inspiráló tud lenni az ilyen környezet. Fontos azonban, hogy a szoba kialakításakor az ő szava legyen a döntő, ő válassza ki az őt érdeklő témát, mesét, amire épül a dekoráció. A falon esetlegesen szereplő állatoknak barátságos, ne félelmetes legyen a kinézete. 

Amennyiben valaki nappalit szeretne ilyen módon átalakítani, nagyon oda kell figyelni az arányokra, könnyen túlzásba lehet esni. 

Beach feeling a szobában

Ez nagyon jó: utazás téma

Nem tudom még eldönteni, tetszik-e ez a sarok. Kislányok biztosan odalennének érte. 🙂

A hálószoba, gyermekszoba hangulatát nagyban befolyásolja az ágy maga, lévén meghatározó méretű bútordarab a szobában. Ezért, ha az ágy nem a megszokott formájú, utalhat tulajdonosa hobbijára, érdeklődési körére. Így létezik hajó formájú ágy, autóágy, kastélyágy… De erről majd egy másik bejegyzésben. 🙂