Hamarosan elérkezik Valentin nap. Ha szereted ezt a napot, ha nem, elkerülhetetlen, hogy ezen a napon ne minden a szerelemről szóljon. 

Egy régebbi bejegyzésemben a Valentin napi dekorációról volt szó, most itt nem erről szeretnék írni. Feng Shui szempontból közelíteném meg a témát. Érdekel a feng shui? Szerelemre vágysz? Akkor a Feng Shui tippek is érdekelhetnek. Olvass tovább.  

szerelem/házasság életterület a DNY- i részen (föld elem) helyezkedik el a lakásunkban. Nem tudod, hogy hol található ez a terület? Egy tájolóval könnyen meghatározhatod, ha mégsem, egy másik bejegyzésben szívesen levezetem. 

Ha szerelemre vágysz, vagy kapcsolatodon javítanál, esetleg szeretnél még nőiesebb lenni, érdemes aktivizálni ezt a területet. 

Nagyon fontos megemlíteni, hogy bármiféle szimbólum kihelyezése előtt érdemes elvégezni a következő feladatokat, ha ezek elmaradnak, nem biztos, hogy csak a pozitív energiák aktivizálódnak:

      – Lomtalanítás – nem használt holmitól való megszabadulás

      – Takarítás – nagytakarítás

      – Feng shui szerinti átalakítás – pl. festés, ha van ilyen

      – Tértisztítás – e nélkül nincs tartós hatás

      – Szimbólumok elhelyezése

És most nézzük a szimbólumokat, mit érdemes a szerelem/házasság életterületen kihelyezni ahhoz, hogy aktivizáld azt a területet a teljesség igénye nélkül. 

Delfin pár – erősíteni lehet vele az összetartozást, anyaság szimbóluma.

Pillangó pár – hosszú házasság jelképe.

Ying/yang gyertya – párkapcsolat erősítésére: a pár születési qua számának megfelelő színekben.

Hal pár – boldogság jelképei – nem élő halat, csak tárgyat: szobrot, képet.

Mandarinkacsa pár – hűség jelképe .

Szív – legelterjedtebb szimbólum.

Vörös rózsa – szerelem jelképe, de csak élő növényként, száraz virágot nem szabad őrizni.

Párkapcsolati fényképek – olyan képek, ahol a kedvessel nem egymásnak háttal állnak, egy irányba néznek, nincs közöttük gyerek.

Képek a falon – ne ábrázoljon csatajelenetet, ne legyen rajta szúrós, hegyes, ragadozó, hüllő, bogár, ne legyen rajta naplemente, viharos, őszi táj, kivágott fa. Ha életterület hálóra esik, ne ábrázoljon vizet a kép. 

Színek – fehér, rózsaszín, vörös

Anyagok – porcelán, kerámia, terracotta, vászon, len, vízszintes csíkozás, kockás minta.

Erősíteni lehet még ezt a területet tűz elemű színekkel, anyagokkal, mivel a tűz támogatja a földet: vörös és árnyalatai, rózsaszín, bőr, műbőr, műanyag, virágos minta.

A szerelem színe – mindenki tudja – a vörös. Miért? Mert nagyon impulzív, lüktető, erős, vibráló. Éppen úgy hat a vörös látványa, mint ahogy a szerelmes szív reagál, mikor kedvese közelében van. 

Fontos, hogy ha új szerelemre vágysz, tisztíts meg magadat és lakásodat a régi szerelem emlékeitől, hogy be tudd fogadni az újat.  

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg, hogy máshoz is eljusson.