Szia 🙂 

Láttam a DettyDesign blogodat. Nagyon tetszett!

15 éves lány vagyok. külvárosban élek. Éppen nagy átalakításban vagyok a szobámmal. Falfestés, új szőnyeg, apró díszítő cuccok, függöny, falra képek meg asztalra képek és új lámpa. Csak a bútorok maradnak. 

Szeretnék ötleteket kérni tőled! A szobám nem egy hatalmas de nem is kicsi, a legfényesebb szoba. 2 szintes házunk van, és a felső szinten van utcára nyíló szobám. Reggel ott kel fel a nap.  

Sárga fal lesz, az már biztos, de nem tudom, hogy milyen lámpa, szőnyeg, apró mütyürök legyenek a szekrényre meg az íróasztalra, képek a falra. Nos … ha lenne valamilyen tanácsod, képek, hogy hogyan képzelnéd te el a szobámat, akkor az nagyon sokat segítene! A stílusom mostanában nagyon kamasz lett. Laza és nem csicsás, inkább menő dolgok vonzanak. 

Előre is köszönök mindent!

Brigi 🙂 

Szia Brigi!

Köszönöm a bizalmadat. 

Menő, kamasz szoba ötleteket szeretnél teljesen érthető módon. Sajnos nem ismerlek Téged, nem tudom, Neked mi számít menőnek, de igyekszem jó tanácsokat adni. 🙂

Nem beszéltél leveledben arról, hogy milyen színű, anyagú a bútor a szobádban. Feltételezem, jó állapotban van még, és biztosan szereted is, ha megtartjátok. Ha mégis akadna köztük egy-két régebbi, kopottabb darab, esetleg kicsinosíthatnád kicsit – ha van kedved és ügyességed hozzá. Át lehet festeni ezeket. Vagy biztosan hallottál már a dekupázsról. Anyukáddal, barátnőiddel összefogva ezzel a technikával 1-1 tárgyat, kisebb bútort teljesen újjá, egyedivé lehet varázsolni.


Mikor vendégeid érkeznek, biztosan szükség van még újabb ülőhelyekre. Nagyszerű megoldás erre a babzsák. Lehet nagyobb, elterülő változatban kapni, és van olyan, amelyik kisebb helyet foglal. 

Nagyon extrém megoldás (viszont kicsit húzós az ára), mikor a szobádban az ülőhely világít. Többéle fénybútor létezik. Nézd csak!

Ágyad környékét ki lehet emelni, hangulatossá lehet tenni egyszerű karácsonyfa izzóval. Tekerd az ágytámla köré, vagy emeld ki a falon a képeidet vele. Esetleg felakaszthatod a függönyre, elhelyezheted az íróasztalod falán. Ezek az izzók egyedi hangulatot varázsolnak a szobádba. 

Egy ilyen korú kamaszlány szobájában rengeteg apró mütyür, ajándék, emlék megtalálható. Fontos odafigyelni a tárolásra. Rendezheted a nagyobbakat valamelyik polcra, a kisebbeket dobozokba, a képeket teheted a falra. Képek nemcsak a falon, hanem pl az asztalod tetején egy üveglap alatt is jól mutatnak.

Ékszereidet helyezheted ékszertartóra, gyönyörű dekorációvá válhatnak. Pár ötlet ékszerek tárolására.

Minden nő szereti a ruhákat. Egy-két kedvenc darabot elhelyezhetsz próbababán. Ha nincs még, olcsón be lehet szerezni bolhapiacon.

Írtam már a fényképek elhelyezéséről. Ha nem szeretnél fényképekkel dekorálni, nagyon divatos mostanában a falmatrica. Klassz kamasz szoba válhat általa. A fiatalok leginkább az idézetes és sziluettes matricákat szeretik a legjobban. Elhelyezhetők falon, vagy szekrényajtón. Ezeket saját magad is elkészítheted, ha szüleid engedik. Tervezd meg papíron, szerkeszd meg ceruzával a falon, ajtón, fogj egy fekete filctollat, és már írhatod is kedvenc idézetedet a falra. Ez ugyan olcsó megoldás, de nem lehet eltávolítani sajnos később. 

Az is nagyon divatos manapság, mikor nem teljes idézetekkel, hanem csak egy-egy betűvel (3 dimenziós betűvel) dekorálnak falakat, polcokat. Ezeket is meg lehet vásárolni készen kartonból kreatív üzletekben. Viszont saját magad is elkészítheted. Ezen az oldalon több betű dekorációs ötlet is található és itt egyszerűen követhető, hogy lehet megvalósítani ilyen dekorációt. 

Nagyon szokták szeretni a fiatalok a szőrmét. Természetesen a műszőrmét. Ha tetszik Neked is, boríthatod vele a székedet, vagy lehet ágytakaró, esetleg párnahuzat. Tudom, azt írtad, nem szereted a csicsás dolgokat, de ezt még azért megmutatom képen. Nagyon csajos, nagyon nőcis. 

 Nagyszerű dekorációs elemmé válhat egy kamasz szobájában több japán rizslámpa használata. Ezeket különbözőképpen lehet díszíteni, egyénivé tenni. Ebben a bejegyzésben ezt mutatom meg.

Brigi, sok ötletet írtam, pénztárcabarát megoldásokat, kreatívakat és kicsit drágábbat is. Remélem, tudtam segíteni és van olyan benne, ami Neked is tetszik. Az elkészült szobádról örülnék, ha küldenél képeket. 🙂 

Jó dekorálást, örömteli munkát kívánok. 

Ha érdekel a lakberendezés, a dekorálás, várlak szeretettel a blogom facebook oldalán.  A Csináld magad és Újrahasznosítás albumokban további fantasztikus ötleteket találhatsz szobád dekorálására.

És befejezésképpen még csajos dekorációk találhatók itt. 

Képek 

Képek