Feng shui tippek a családi összetartozásért, egészségért. Így most a család/egészség területről ejtenék pár mondatot. 

Ez az életterület az otthonunk K-i részén helyezkedik el – fa terület. Egy tájoló segítségével könnyen meg lehet határozni, hol is található ez otthonunkban.

Mikor érdemes aktivizálni ezt a területet? Mikor elhanyagolva érezzük magunkat szeretteink által, mikor úgy érezzük nem elég harmonikus a családi kapcsolatunk, vagy mikor az egészségünk nincs rendben. A feng shui energetizálás a gyógyulás folyamatát segíti, gyorsítja, mellette  a gyógyszereket természetesen továbbra is kell szedni.

Kép  

Nagyon fontos megemlíteni, hogy bármiféle szimbólum kihelyezése előtt érdemes elvégezni a következő feladatokat, ha ezek elmaradnak, nem biztos, hogy csak a pozitív energiák aktivizálódnak:

      – Lomtalanítás – nem használt holmitól való megszabadulás

      – Takarítás – nagytakarítás

      – Feng shui szerinti átalakítás – pl. festés, ha van ilyen

      – Tértisztítás – e nélkül nincs tartós hatás

      – Szimbólumok elhelyezése

A teljesség igénye nélkül nézzük, hogy milyen szimbólumokkal lehet energetizálni a család/egészség életterületet: 

Családi képek – ez a legegyszerűbb módja a terület aktivizálására. Mindenkinek van családtagjairól fényképe otthon, ezeket elhelyezhetjük a falon vagy a komódon. Amennyiben a hálószoba esne a család/egészség területre, csak házaspári képeket tegyünk ki, a családtagok képeit a nappali K-i területére helyezzük. 

Elefánt – zöld növény a hátán erősíti ezt a területet. 

Zöld növények – rendesen energetizálnak, ezért hálószobába csak 2-3 növény helyezhető. Mindenképpen kerülni kell a szúrós, lándzsaszerű levelű növényeket. Legjobb növény itt a bambusz, vagy a szobai futóka, gardénia, vitorlavirág. 

Színek – zöldek

Anyagok – fa, bambusz, nád, pamut 

Még erősíteni lehet ezt a területet – kékekkel, feketével, üvegtárgyakkal, hullámos mintával, tükörrel, vizet ábrázoló képekkel, akváriummal, szobaszökőkúttal. (Utolsó 3 példa hálószobában nem alkalmazható!)

A zöld szín a természet, az egészség, a nyugalom, a harmóniára törekvés  színe. Nagyon pihentető, növekedést serkentő, a stressz természetes csillapítója. 

Használjuk nyugodtan fával, természetes hatást keltenek együtt. A fehérrel nagyon nyugodt az összhatás. Sárgával együtt élénkítő, friss, míg kevés vörössel együtt életteli. És hogy néz ki a zöld kékkel? Mivel közel vannak egymáshoz a színkörben, ezért harmonizálnak egymással.  

Kép

Ha tetszettek ezek a Feng Shui tippek, osszátok meg, kérlek.