A ház földszintjén elhelyezkedő konyha elavult, régimódi. Szükség van a felújítására. Új háztartási nagygépek (kivéve hűtő), új konyhaszekrény kerül a helyiségbe. A háziaknak fontos a kényelmesebb, ergonomikus kialakítás, hogy mindent kényelmesen el lehessen érni.

Stílusban kedvelik a kicsit rusztikusabb bútorokat. Ez egyébként összehangolható a nappali berendezésével is.

Lecserélik a padló-és falburkolatot is. 

Sajnos a helyiségben található egy 43*43 cm-es kémény. Szerették volna, ha ide kandalló kerül a meglévő fűtés kiegészítéséhez, ám erről letettek. A kandalló az előszobát fűtötte volna, nem a konyhát illetve a nappalit. A tűz látványa sem lett volna élvezhető.

Probléma még a gázóra elhelyezkedése: a terasz ajtó és ablak között kb 1,20 cm magasan. Ide mindenképpen alsószekrény szükséges a biztonságos közlekedés miatt. 

Itt lehet eljutni a hálóba és fürdőszobába illetve a nappaliba is.

Tehát a feladat: konyha és étkező tervezése úgy, hogy a forma kövesse a funkciót. A kéményt el kell rejteni, vagy ha nem lehet, ki kell emelni, funkciót adva neki. A tűzhelyet kényelmesen magasabbra szeretnék, a hűtőt bedobozolnák. 

Ilyen volt, és… 

… a TERV:  

Több tervet készítettem. A kémény mindegyik tervben körbe lett építve. Hol az asztal, hol a hűtő került mellé. Megbízóimnak ez a terv tetszett legjobban. Életvitelüknek ez felelt meg leginkább. Ebben a hűtő a kémény mögött található. Szemben vele a magasra helyezett sütő kapott helyet. A terv készítését a kidolgozás követte. 2 látványtervet készítettem most már erre az elrendezésre.

Készült egy sötétebb ajtófrontot megmutató látványterv. Ez a szín és fa anyag nagyon tetszik nekik. Az elrendezési terven jól látszik, hogy az asztal és a kémény között falfülkék kialakítására van lehetőség. Itt kínálta magát, hogy álmennyezetet is létrehozzak az asztal fölött. Ezt a megoldást választották.

A világos fa frontos látványterv annyiban tér el a másiktól, hogy itt a kéményt még megtoldottam az előszoba felé, így ott is kialakításra kerülhetett falfülke. Az asztal ugyanaz az IKEA asztal, hozzá IKEA fa székekkel. A mennyezetre ál/igazi gerendákat terveztem. 

És az elkészült konyha.

A világítással még nem elégedettek, amúgy minden nagyon tetszik Nekik, minden nagyon jól használható. Az álmennyezetet nem készítették el, és narancs szín helyett zölddel dobták fel a sok fa színt. Egyébként minden munka a tulajdonosokat dícséri: saját kezűleg burkoltak, kartonoztak a kémény körül, ők állították össze a bútorokat.

IMG_5880 IMG_5882