Nem kell locsolni. Nincs vele más gond, mint összeszedni az elszáradt leveleket. Egész évben zöld, nem függ az évszakoktól és időjárástól. Egyrészt kert, másrészt egy gyönyörű dekoráció, egy hatalmas, zöld festmény.

Képek erről az oldalról is: 

_wsb_638x548_Vertical+plant+walled+garden+031[1]

ttp://www.contemporist.com/2008/12/26/plantwalls-by-green-fortune/: a zöld növények vertikális alkalmazása erőteljes hatást nyújt minden térnek, az ott élőknek. Mintha a kertben lennénk. Változtatható a mérete és az alakja is. Ha megununk egy növényt, kicserélhetjük.

A függőleges fal lehetővé teszi, hogy a belső terekből hasznos m2-et ne veszitsünk, ha sok növényt szeretnénk. Kis lakásokba is ideális. Biztositja beltéren belül a megfelelő páratartalmat, megszűri-elnyeli a szennyeződéseket, fotoszintézisük során oxigént termel, és megkötik a szén-dioxidot. Ideális lehet száraz levegőjű terekben, mint irodákban (a számitógép okozta elektroszmog miatt), lakásokban. 

Applications-Park-Vertically-in-the-Interior-Wall-Make-a-Garden-in-the-Modern-Room[1]

Vannak pszichológiai előnyei: a természet közelsége mindenképpen oldja a stresszt, könnyebb ilyen helyeken kapcsolatot teremteni, beszélgetni, megnő a teljesitőképességünk, a koncentrálóképességünk, és nem utolsó sorban fantasztikus látvány. Ismert még zajvédő hatása, illetve meleg hónapokban csökkenti a forróságot, valamint hatékony hőszigetelő is.

Ültetése inkább hidrokultúrás megoldásként ideálisabb, mivel igy automatizálható az öntözés, optimalizálható a tápanyagellátás, higiénikus a kezelés, és gyakorlatilag nincs súlya, mint a földnek. A függőleges kert 3 rétegből áll: a keretből, az ehhez rögzitett vastag PVC-lemezből- ez megakadályozza, hogy víz érje a falat, majd jön a vizáteresztő közeg: polyamid szövet, ami a gyökereket tartja. Az öntözőautomata rendszer felülről csepegteti a tápanyagot, vizet a növények gyökeréhez.

Kialakitásához mindenképpen szakember szükséges. Az IKEA különböző edényekbe hagyományos földbe ültetett megoldással képzeli el a növényfalat. Remek megoldás, ha mi magunk akarunk létrehozni zöld falat, viszont ezt nekünk kell locsolnunk, erről nem szabad megfeledkezni.