Egy szoba hangulatát nagyban befolyásolja a fal megjelenése, színe, struktúrája. Ha csak 1 falat teszünk hangsúlyossá, már az teljesen más karaktert tud adni a helyiségnek.

Ha nem egyszerű falfestést, vagy tapétázást szeretnénk, mit tehetünk még?

Lehet készen kapni 3D falpaneleket, amelyeknek térhatású mintáik szép megvilágítással, festéssel tudnak igazán érvényesülni. Ezek ragasztással rögzíthetők, környezetbarát anyagúak, tűzállóak, préselésnek köszönhetően nagy ellenállásúak. Mindenféle stílusba könnyen beilleszthetőek.

Ha ezt költségesnek találjátok, saját magatok is elkészíthetitek falatok dekorálását. Ezt megtehetitek szépen elhelyezett tükrökkel, megfelelő hangulatú helyiségben vesszőfonattal, ami akár térelválasztóként is funkcionálhat. De különböző perforált fa vagy fémlemezekkel is egyedi hatás érhető el, persze megfelelően használva. Nagyon hangsúlyos lehet egy rozsdás acéllemez felhelyezése egy rusztikus miliőbe, bár ezt egy modern enteriőrben is el tudom képzelni. Biztosan mindenki tekintetét magára vonná.

Ügyes kező férfiak kézi fűrésszel  (de lehet gépi dekorpírral is) létrehozhatnak faldekorációt. Vékony nyírfa rétegelt lemezbe fűrészelhető bármilyen minta, ügyességtől, kitartástól függően. Ezt, ha olyan a fűrész, csiszolni sem kell, festhető, pácolható és élvezhető a falon. Ez használható ajtó-ablak betéteként, világítótest alá, térelválasztóként, és még rengeteg helyzetben.

Természetesen nemcsak ezek a lehetőségek vannak a dekorálásra, itt áll néhány kép ennek bemutatására inspirációnak.

Jó ötletelést, szép dekorálást.