Biztosan tudom, hogy mindenki szekrényében megtalálható 1 vagy több farmernadrág. Ez strapabíró pamutanyagból – denim-ből készül. A klasszikus farmeranyagot egy ún. vászonkötéssel szövik.

A láncfonalak általában kékek, míg a vetülékfonalak fehérek. A különleges szövési technika miatt az anyag színe kék, a visszája pedig fehér. A napjainkig fennmaradt legrégebbi Levi’s farmernadrág az 1880-as években  készült és 1998-ban egy ásatásnál került elő Nevadában(Wikipédia). Nem is mindig a klasszikus kék színben gyártják, megtalálható már mindenféle szinben. Ma már nemcsak fiatalok, hanem gyerekek, öregek is viselik. 

A kék szin hatásai: világosabb árnyalataiban nyugtatólag, pihentetőleg hat a hálószobában, meditáló helyre. Optikailag tágitó vagy szűkitő hatású árnyalattól függően. Megfelelő választás lehet dolgozószobába, ahol szellem munka folyik. Fázósaknak fürdőszobába nem ajánlatos alkalmazni, révén legtöbb árnyalata hideg szin. Az elegancia megtestesitője- üzleti helyiségben alkalmazható nem nagy felületen. Sárgával, szürkével, természetes fa anyaggal párositva megfelelő választás lehet bármely otthonba. A fehér szinnel hideg hatású, saját árnyalataival jól kombinálható.

Maga a farmer szin jól illeszkedik a klasszikus stilusú bútorok, kiegészitők közé: mint kovácsoltvas, természetes fa, kerámia, antik bőr.

Romantikus hangulat megteremtéséhez megfelelő társitás virágos, csipkés anyagok, kiegészitők mellé.

Most lássuk, mit tud még a farmernadrág, akár már kiselejtezve és újrahasznositva, akár méteráruban megvásárolva. És még szigetelőanyagnak is használják a cikkben olvasottaknak megfelelően!! Beszéljenek a képek.

 

Forrás: innen

Amennyiben annyira szeretjük a farmer anyag szinét, textúráját, hogy a falon, bútoron is meg szeretnénk jeleniteni, itt van néhány kép hogyan csináljuk. Szükséges hozzá kitartás, elszántság, ecsetek, festék és idő. A teljes anyag a munkamenetről itt található.