Nem hibbantam meg, nem szükséges drága, új hűtőt és csempét vásárolni ha meguntuk, már nem tetszik a régi színű, vagy Feng Shui szerint nem az életterületnek megfelelő színű. Fessük át!

Mindenképpen 2 komponensű (2 K), akril ipari festékkel fessük, ami igazán autózománcnak felel meg. (Konkrétan ezt ajánlom: LS (29) 145 Isolack PUR – megjegyzés 2017. 04. 16.)

Nem szükséges alapozás, csupán zsírtalanítás nitrohígítóval, mattítás (finom csiszolópapírral, skót szivaccsal vagy mattítókendővel) takarítás és takarás. Takarás főleg akkor fontos, ha fújjuk a festéket: a finom festékszemcsék nagyon tudnak szállni és mindent beterítenek. Én ezért részesítem előnyben inkább a teddy hengeres festést.

A megfelelő előkészítés után mehet a zománcfesték. Ezt lehet fújni és lehet teddy hengerrel felvinni 2-3 rétegben. Nagyon fontos a maszk és a jó szellőztetés!! Az eredmény nagyon tartós: a hűtő bírja az ajtónekiütődést más szekrénynek, bírja a hűtőmágneseket. A csempén lehet fugázni, de én nem tettem: szép egyenletes, homogén  felületet kaptam.  Ha jó munkát végeztünk, sehol nem válik fel ütés, hő hatására sem.

Sok munkát igényel, viszont színes hűtőnk és csempénk az új töredékéért lehet. És a felfordulás is jóval kisebb, gondoljunk a porra, koszra, zajra, ami a régi csempék leverésével jár.

Munkára fel!

Az eredeti csempe: nagyon színes, nagyon mozgalmas, már nem én voltam. Jöhetett a festés:

Fontos a megfelelő takarás:

És az eredmény: nagyon szép vörös:

Ez a hűtő eredetileg egy fehér hűtő volt, lefestéséről nincsenek képek, de biztosan elhiszitek nekem. 🙂

A cikk születése óta egyszer megint átfestettük a konyha csempéjét. Hogy miért? Nem azért, mert nem bírta a gyűrődést, hanem mert mint tudjátok, a vörös szín egy étvágygerjesztő szín. Nem tanácsos olyan konyhába, étkezőbe tenni, ahogy gondban vannak a tulajok a súlyukkal. 🙂

Ma már ilyen a konyhánk. Itt lehet olvasni a lakás, és benne a konyha átalakulásáról többet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
92

.

Kéréssel fordulok Hozzád.
Idén, 2017-ben is indultam az Év Anyavállalata versenyen, és szükségem van minden szavazatra. A lenti gombra való kattintás után a bemutatkozásom alatt nyomd meg a “lájk” gombot! Előre is köszönöm szépen. 🙂

És hogy mi ez a verseny? Olyan anyukák jelentkezhetnek ide, akik legalább egy 6 éves kor alatti gyermek mellett indították el vállalkozásukat vagy még a gyermekük születése előtt kezdtek el vállalkozni és a gyermekek mellett is megszakítás nélkül üzemelt a cég. Én 10 éve dolgozom vállalkozóként a gyerekek mellett. Nehéz volt, de újból végigcsinálnám. 🙂

anyav

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/