A feng shui bemutatkozóban már irtam, hogy a külső energiák hatással vannak ránk, ha akarjuk, ha nem. Ha igy van, miért ne alakitsuk igényeink szerint? 

Nagyon fontos a nappali megfelelő kialakitása, hiszen ez férfi terület a feng shui szerint.  A férfi általában a családfenntartó, vagyis fontos, hogy a területe rendben legyen. Mit kell tenni ennek érdekében? Semmi olyat, ami jelentős anyagi ráforditást igényel. Csak egy kis odafigyelés szükséges. 

Igy a bútorok elrendezése talán a legfontosabb.

 

A 6 elrendezés közül az 1-es talán a legjobb, 3-as és a 6-os megfelelő. Hogy miért? Mikor szobát rendezünk be, a komfortérzetünknek az a legjobb, ha egy ülőhely sem kerül az ajtónak háttal. 

 

Nagyon sok pont következik, amitől feng shui nappali lesz egy nappali. De ha jól megfigyeljük, mindegyik olyan, ami a józan észen alapul. A harmonikus berendezés kialakitásához tényleg elég egy apróság is.

  • Úgy érezzük kellemesen magunkat, mikor látjuk az ajtón bejövőt. 
  • Több kisebb bútor mindig megfelelőbb, mint pl egy nagy L alakú kanapé. 
  • A legjobb, ha a bútorok tompaszöget zárnak be egymással, kellemesebb a beszélgetés.
  • Legjobb az a bútor, amelynek lekerekitett a sarka, pl a dohányzóasztalnak. Igy nem hordoz magában negativ energiát. És nem leszünk kék-zöld foltosak. 
  • A szoba közepét lehetőleg ne foglalja el semmi, ez növeli a térérzetet.  
  • Hagyjunk közlekedőutat az ajtó és ablak között.
  • Ha meg tudjuk oldani, az ablak elé ne kerüljön ülőhely, beszélgetés közben nem látni az arcát az ott ülőnek.
  • Kerülni kell a szobában a zsúfoltságot, mert negativ energiát vonzza.
  • A helyiségnek jó ha van fókuszpontja, ami magára vonzza a tekintetet a belépőnek. De ez ne a televizió legyen. 
  • A bútorok lehetőleg háttal a falak előtt legyenek, hogy védve legyen a hát, hogy biztonságban érezze magát az ott ülő.
  • A beszélgető helyeket világitással, növények, fotók elhelyezésével tehetjük még hivogatóbbá. A családi fotók növelik a családi összetartozás érzését.
  • Amennyiben az ablak szemben helyezkedik el az ajtóval, az energia gyorsan távozik a helyiségből. Ablakmatricával, függönnyel, növénnyel az ablakpárkányon védekezhetünk ellene. 
  • Figyelni kell, hogy ne legyenek sötét sarkok, energiahiány léphet fel. 

Miért kell figyelni arra, hogy negativ energia ne rekedjen meg sehol, hogy az energia szabadon áramolhasson? 

Mert ha megreked valahol, vagy nem jut el minden sarokba, ott rosszul fogjuk érezni magunkat, idegessé, feszültté válunk. Ha ez bekövetkezik, előbb utóbb a viták mindennaposak lesznek a családban, nem fogunk jól teljesiteni a munkahelyünkön. Ezt szeretnénk elkerülni. 

Azt szeretnénk, hogy jó kapcsolatban álljunk a szerettünkkel, hogy jól végezzük a munkánkat azért hogy megtarthassuk azt. Mindenki egészséget, gazdagságot, karriert szeretne. 

Természetesen nem rendelhetünk mindent alá a feng shuinak (a 3. képen a kanapé az ablak előtt áll, 6.képen pedig nincs közlekedőút az ablak felé), nem lehet minden tökéletes, de törekedni kell a legmegfelelőbbet kihozni a lakásból feng shui szempont szerint. 

Az a lényeg, hogy mikor egy fárasztó nap után hazamegyünk, ne a bosszankodás legyen az első érzésünk az ajtón belépve, hogy mekkora a rendetlenség, hogy nem férünk a sok bútortól a nappaliban, hogy sötét van és nem találunk valamit. A kanapéra leülve érezzük úgy, hogy végre itthon vagyunk. Biztosan szeretni fogunk hazajárni, ha igyekszünk megteremteni azt a bizonyos harmóniát otthon. 

Következzen két feng shui nappali a Home Interior Designs oldaláról: 

Legközelebb a hálószoba kerül teritékre.