Juju kalap. Egy-két hónapja hallottam róla először. Hogy mi ez?

Afrikai népcsoport díszes, ünnepi fejdísze. Törzsfőnökök és méltóságok viselik ezt a látványos fejfedőt. Egy ilyen kalapot 3-4 kézműves készít 2 napig színes madártollból raffia alapra kör alakban. Már nem csak népviselet, a lakberendezésben is elterjedt. Dekoráció. Ezek a tradicionális kézműves munkák a kedvencei most a design világnak. Új őrület kezdődött? Hires magazinokban is szerepelt, mint Elle Decor és LIVINGETC. Bemutatják, hogyan visznek drámai fókuszpontot bármilyen enteriőrbe.  A juju kalapok a szivárvány színeiben tündökölnek. A képeken megtalálható itt csoportos elrendezésben, élénk színben, és visszafogott fehérben. Mindenhogy nagyon attraktív a textúrának és mintázatnak köszönhetően.

 

 

 

Juju kalapok ára 300 dollár feletti, nehéz megvásárolni. Figyelembe véve, hogy kézzel készültek, korrektnek tűnik az ára.

Ha a költségvetés nem engedi, hogy eredeti Juju kalapunk legyen, hát készíteni kell fonalból. Vagy csinálni kell textil virágokból hasonló 3 dimenziós dekorációt. Az ötletadó a Juju kalap. Nézzétek csak… nem rossz.

 

Forrás: innenonnanamonnan