Kedves Bernadett!

A hetekben feng shuiztam a lakásomat, és most kitaláltam, hogy a teraszt is jó volna.

Feng Shui a teraszon. Van ennek értelme? Milyen szabályok vonatkoznak a teraszon az életterület erősítésére? Nekem keleti fekvésű teraszom van, hogyan rendezzem be, milyen bútorokkal, színekkel lássam el, hogy jó legyen nekem?  

Köszönöm előre is a választ: 

Henrietta 

Kép

 

Kedves Henrietta!

 

Terasz téma nagyon aktuális most, hiszen végre tavasz van, a sok napsütés miatt egyre jobban vágyunk a szabadba. Éppen tegnap írtam egy cikket a nők lapja café balkon rovatába Feng shui az erkélyen címmel. Ha van kedved, olvasd végig.

Mikor kijelöljük a lakásunkban a feng shui szerinti életterületeket, ezeket továbbvezethetjük lakáson kívül is a terasz és erkély felé. Így nyilvánvaló válik, hogy mely életterületre esik a teraszunk, erkélyünk. Neked Henrietta a keleti életterületre esik, tehát család és egészség területre. Ahogyan a lakásod egyes életterületeit erősítetted, ugyan úgy lehet erősíteni a teraszt is. Tehát keleti területet, a fa területre jellemző színekkel, anyagokkal illetve a víz színeivel, anyagaival, mivel a víz táplálja a fát.

Konkrétan: elhelyezhetők a teraszon fa és nádbútorok, üveglapú asztal, üveg és fa tárgyak, kosarak. Zöld, kék és fekete színeket lehet használni, függőleges csíkozású pamut textilekkel lehet még erősíteni a teret. Be lehet szerezni pár magas törzsű növényt, ezek szintén a területet erősítenék.