Pages Navigation Menu

Puzzle bútorok

Tudtátok-e, hogy az első puzzle-t John Spilsbury térképész hozta létre, mikor egy hatalmas térképet fára ragasztva apró darabokra vágott a grófságok mentén fűrésszel, hogy aztán újra összeállítsa? Ezt a kirakóst a földrajztanításhoz használta.

Ez a fajta kirakó játék aztán a 19. században terjedt el széles körben: gyerek és felnőtt egyaránt ezzel játszott. Fejleszti a logikát és kézügyességet. Ma is a legkedveltebb játékok közé tartozik: készítik kartonból, fából, szivacsból, vannak kisebb táblák és vannak nagyobbak.

Kislakásokban nagyon nehéz minden bútornak helyet találni, fontos a praktikusan helytakarékos, egymásba illeszthető, kihúzható/eltolható és/vagy többfunkciós bútorok ismerete. Ilyen helytakarékos bútorokról írtam már az Asztal a falon c. cikkemben, illetve a 10+1 megoldás rejtett ágyakra c. cikkemben. 

A puzzle-szerűen összerakott bútorok nagy előnye is abban rejlik, hogy használaton kívül kis helyet foglalnak, illetve többféleképpen használhatók. Nagyon praktikusak gyerekszobába és természetesen kislakásba is. Nézzétek a képeket!

pchair1Asztalka és szék gyerekeknek

eiry_rock_box_chair

Asztal és szék

Puzzle-Table-Set-Design1

Puzzle asztal ülőkékkel gyerekszobába

knap-furniture

knap-furniture1

Fotelek

Creative-and-Crazy-Sofa-Designs111

Puzzle kanapé

wpid-comfortable-reading-seat-furniture

wpid-comfortable-reading-seat-design

Puzzle szófa és polc

 

2 hozzászólás

 1. Szia,

  Meg tudnád mondani nekem, hogy hol érhetőek el a puzzle gyerekbútorok? Sehol sem találok ilyeneket…

  Köszönöm! Kőrössy Hajni

  • Szia

   Sajnos nem tudom, hogy konkrétan a cikkben szereplőt hol gyártják, de pl. itt egy név, ahol készítenek hasonlót (szerintem): Posh-profil. Kérlek, kérdezd meg tőlük, és ha nem is gyártanak, talán tudnak segíteni, hova fordulj…

   Detty

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .