A lakás legtöbb helyiségét már áttekintettük Feng Shui szempontból. Most a fürdőszobán van a sor.

Feng Shui fürdőszoba. Egyes Feng Shui könyvben az szerepel, hogy a fürdőszoba (wc -vel együtt) tisztátalan, negatív helyiség, nem kell vele foglalkozni, be kell zárni az ajtaját és kész.

Én úgy gondolom, hogy otthonunkban minden helyiségben meg kell találni az erősséget, meg kell látni a szépet. Igyekezni kell a rossz energiákat semlegesíteni, és a jó energiákat fokozni. Tény, hogy a wc -nek van negatív energiája és a lefolyók is amolyan “energiavámpírok”, energiaelnyelők. Semlegesítsük ezeket! Hogyan tudunk olyan fürdőszobát létrehozni, amely valóban az ellazulást, kényelmet szolgálja, ahol nyugodtan kezdhetjük és fejezhetjük be a napot és nem mellékesen a jó energiákat erősítjük? Ez a bejegyzés erről szól.

3-feng-shui-bathroom

Feng Shui fürdőszoba Kép

A legjobb megoldás, ha a wc külön helyiségben található. Ha ez nem megoldható, és a fürdőszobában kap helyet, a két funkció legyen valamelyest elkülönítve, a wc-t ne lehessen látni a fürdőszoba ajtóból, illetve a kádból. Megfelelő erre egy kisebb térdfal, növény, vagy zuhanyfüggöny.

A tükör nem csak a Feng Shui fürdőszoba esetében elengedhetetlen kellék: azon túl, hogy szükséges a reggeli/esti készülődéshez,  energetizáló hatású. Megsokszorozza az energiákat, a jót és rosszat egyaránt. Ezért fontos, hogy ne helyezzük a wc -vel szemben, ha nem szeretnénk, hogy a piszkos energiákat sokszorozza.  Ezen kívül  nem szabad fürdőszoba ablakkal szemben elhelyezni, mert visszaveri a beáramló jó energiákat. Olyan fürdőszobába, amelyben wc is található, érdemes bagua tükröt elhelyezni az ajtó külső oldalára, fent középen, hogy ne láthassuk benne magunkat. Ezzel csökkenteni lehet az ártó energiákat.

Oda kell figyelni a fényekre a fürdőszobában is. Legjobb a természetes szellőzést is biztosító ablak, ha ez nincs, kellemes, ellazulást biztosító, különböző fényerősséget adó lámpatestekkel is megvalósíthatjuk. Nagyszerű megoldás lehet spa élményhez mécsesek használata. Szellőztetésre ne használjuk az ajtót, jobb megoldás szellőzőberendezés beszereltetése.

Minden helyiségben nagyon fontos a rend. Jó érzés a fürdőszobába menni, és ott tisztálkodni, ha ott is rend uralkodik lakásunk többi helyiségéhez hasonlóan. Ha illatos a szappan, tiszta és puha a törülköző, kellemes fények és meleg uralkodik a fürdőben, biztosan el tudunk ott lazulni, fel tudunk töltődni új, friss energiával.

Van olyan Feng Shui szakértő, aki azt mondja, hogy ne legyen felesleges dekoráció a fürdőszobában. Csak az életterületnek megfelelően lássuk el színekkel, anyagokkal. Szerintem, a kényelmünket szolgáló tárgyak fokozzák a tiszta energiákat a helyiségben, fokozzák konfortérzetünket. Így elhelyezhetők ott növények, faburkolat stb. Azt viszont már én sem ajánlom, hogy pl. képekkel árasszuk el a fürdőt.

A Feng Shui fürdőszoba legjobb színei, anyagai?

Hogy ezt megtudjuk, szükséges meghatározni, mely életterületen található a fürdőszoba. A területre jellemző és az azt erősítő színeket, anyagokat kell használni, hogy erősítsük az életterületet. Így pl. ÉK területen elhelyezkedő fürdőszoba a tudás – önművelődés területe.  Ha ezt a területet erősítenénk (tehát fontos  a tanulmányaink, munkánk szempontjából a szellemi frissességünk megtartása), legyenek a fürdőszobában föld elemű színek, anyagok: sárga, barna, terrakotta, kő, agyag, kerámia, porcelán tárgyak. A föld elemet a tűz elem erősíti, támogatja, tehát normális esetben jók más területeken a tűz elemű színek, anyagok is. Fürdőszobában viszont, ahol a víz elem eleve megvan, nem jó ellentétet képezne a tűzzel. Tehát ÉK -i tájolású fürdőben csak föld elemek lehetnek.

Ha érdekel, hogy a Ti fürdőszobátokban milyen színek, anyagok mehetnek, írjatok! Kerekedhez belőle egy következő bejegyzés. 🙂