Kedves Bernadett!

Pár hete írt egy cikket,  a téma a feng shui fürdőszoba volt. Azóta foglalkoztat engem, hogy vajon az én fürdőm feng shui szerint jól van-e berendezve.

Küldöm az alaprajzot a szaniterek helyének megjelölésével. Az ajtó mellett jobbra van a fürdőkád, balra a mosdók és a wc. És azt tudom, hogy a fürdőm teljes egészében a nyugati területet foglalja el a házban. DETTY 001Kíváncsi vagyok, hogy az ön szakértői szeme szerint jó-e az elrendezés, és hogy milyen színeket, anyagokat tanácsol oda. És arra esetleg van lehetőség, hogy a rajz alapján leírja nekem, hogy melyik szobába milyen színeket használjak? Előre is köszönöm önnek ezt az ingyenes lehetőséget kérdéseim feltevésére. K. Mária

 

Kedves Mária!

Megkaptam az alaprajzot, köszönöm. Sajnálom, de egy lakás/ház kiértékelése Feng Shui szerint már a térítéses kategóriába tartozik. A fürdőszobára vonatkozóan viszont szívesen leírom, amit látok az alaprajzból.

Azt írja, hogy NY -i területet foglal el a fürdőszoba. Ez az alkotókészség, gyerek életterület. Fém terület. Mit jelent ez?

A fém terület jellemző színei: fehér, szürke, fém színek (króm, arany, ezüst, réz…)

Jellemző formái az ívesek: gömb, kör – tehát pl. boltívek

Jellemző anyagai: fém

Tehát a fürdőszoba aktivizálására a falak/csempék lehetnek pl. szürkék, a szaniterek fehér színűek. Kiegészítő tárgyak, bútorok lehetnek kovácsoltvasból. Ezt az életterületet erősíteni lehet még föld elemű színekkel, anyagokkal. Miért? Mert a fémet erősíti, támogatja, úgymond szüli a föld. Így, ha egy kis élénkséget is vinnének a fürdőbe, a törülközők, pipereholmik színesítésével megtehetik ezt: lehetnek ezek sárgák, vagy terrakotta színűek. A fémek mellett kerülhetnek ide ennek megfelelően melegséget adó barnák még, agyag/kerámia/porcelán tárgyak is.

Az elrendezést illetően, hát… Szóval azt látom, hogy az ajtó az ablakkal szemben található: az ablakon beáramló éltető energia rögtön távozik is az ajtón. Hogy ez ne így legyen, érdemes az ablakra függönyt, ablakmatricát, növényt helyezni.

A kád elé végig zuhanyfüggöny kellene, hogy a kádból ne lehessen rálátni a wc-re. Illetve meg kellene oldani, hogy a bejáratból se lehessen a wc -re látni: tehát egy paravánt, egy polcos tárolót, vagy gipszkartonból egy térdfalat kellene behelyezni a mosdó és wc közé. A mosdók fölött feltételezem van tükör. Ez szükséges. Az ajtón kívülre szemmagasság fölé, középre egy sík, bagua tükröt szükséges elhelyezni, hogy a wc okozta kellemetlen energiák semlegesítődjenek és az éltető energia ne vesszen el.

Remélem, tudtam segíteni.