Kedves Detti!

Szeretném a tanácsodat kérni egy régi tükör felújításával kapcsolatban. A tükör jelenleg a fogasomon van, de szeretném a szobám falára tenni. Azonban régi és szeretném egy szép szegéllyel feldobni, hogy jól mutasson a falon.

A falam világos – narancssárga, a szoba elég kicsi. Eredetileg egy hullámos szélű tükröt akartam venni, de arra gondoltam, költséghatékonyabb a régit felújítani.

Remélem tudsz valamilyen tippet adni, mivel tudnám igazán feldobni!

 

Szia Katinka!

Le kell írjam, hogy ismerjük egymást. 🙂 Emiatt külön köszönet Neked, nem sok ismerősöm kérdez a hálón keresztül. 🙂

Tudom jól, hogy szereted saját magad dekorálni a szobádat, szerintem a most következő ötletek közül biztosan megtetszik egyik-másik. Ha így van, és megvalósítod bármelyiket, megtennéd, hogy lefényképezed, és elküldöd nekem? Szívesen megmutatom az eredményt itt.

A tükörkeret díszítésének legegyszerűbb módja, ha fényképeket, képeslapokat tűzöl rá. Nem kell véglegesen ráragasztani ezeket (pl. kétoldalas ragasztócsíkkal), csak annyira, hogy időnként cserélhető legyen. Mivel mindig csak a neked kedves képek kerülnek rá, mindig nagyon jó érzéssel fogsz a tükörre nézni.

DSCF8318

Kép

Ha igazi természetkedvelő vagy (úgy tudom), feldíszítheted a tükör szélét vagy a keretet faágakkal, szeletelt parafadugóval, ragaszthatsz rá apró kagylókat, vagy ragaszthatsz rá körbe szorosan egymáshoz közel valamilyen kötelet.

dod506_mirror_lg

Kép

Ha szereted a csecsebecséket, és van is otthon a fiók mélyén, esetleg felkerülhetnek a tükröd szélére. Színes és nagyon nőies lesz az eredmény.

c4eca934423c82a47d045600ac6eda30

Kép

Biztosan van otthon nem hallgatott cd lemezed. Apróra törve, ezeket egyesével felragasztva a tükör szélére, majd “kifugázva” üvegfesték kontúrral a közöket, ilyen kereted lehet. Ezt szerintem összetört üvegdarabkákkal is el lehet készíteni.

DIY-Old-CD-Mosaic-Mirror-Frame

Kép

Ha van leszerelhető kerete a tükörnek, és van otthon sok nem használt fonal, körbe lehet ezzel tekerni a keretet. Ha kész, a tükör ismét rögzíthető a hátoldalán.

cableknitwrappedframe_thumb

Kép

Extrémebb megoldásként ragaszthatsz a tükör szélére fa csipeszeket, műanyag kanalakat, szívószálakat (vagy felsodort papírt), csillogó flittereket. Csak a képzelet szab határt, hogy mit használsz fel díszítésre.

Névtelen

Képek