Pages Navigation Menu

Otthonok a nagyvilágból: moszkvai kislakás

Nagy ötletek kis helyen – lehetne a mottója ennek az apartmannak. Az egy szobás kislakás területe mindössze 32 m2, és tele van meglepetéssel. Az is jól érezheti magát ebben a lakásban, akinek fenntartásai vannak kis területe miatt.

Mert hogyan lehet úgy berendezni egy kis apartmant, hogy minden funkció meglegyen benne, ami otthonossá teheti? Trükkökkel. Illetve kis megalkuvással. Ebben az esetben pl. a tulajdonos úgy döntött, nem szükséges számára hagyományos értelemben vett nappali, hálószobája viszont a lehetőségekhez képest igen nagy.

A térérzetet növeli ebben a kislakásban, hogy a padló mindenhol ugyanaz a sötét színű laminált padló, és a falak is ugyanolyan bézs árnyalatúak.  Ezt a sötét-világos kontrasztot harmonizálja a világos fa alkalmazása mindenhol. Jól kihasználták a rendelkezésre álló teret, rengeteg tárolóhely található itt: terasz oldalán faltól falig, franciaágy alatt, hosszanti sötétebb falon, kicsike gardróbban.

Hogy a nyitottság megmaradjon, nem választották le a különböző funkciókat zárt fallal, csupán egy polcrendszer került be a konyha és háló közé. A konyha felől egy lenyitható asztal szolgálja az étkezést, ha szükség van rá. Az átlátszó Philippe Starck  tervezte polikarbonát szék is térnövelő praktika, mintha nem is lenne.

Nekem nagyon tetszik ez a kislakás, 1-2 embernek ideális lehet. Elfogadnátok?

D:work32 êâ.ìvarianti planirovki Layout1 (1)

moscow-32sqm-apartment moscow-32sqm-apartment1 moscow-32sqm-apartment2 moscow-32sqm-apartment3 moscow-32sqm-apartment4 moscow-32sqm-apartment5 moscow-32sqm-apartment61

Képek

2 hozzászólás

 1. kár, hogy nincs hűtőszekrényük, és nem is mosnak (se teregetés, vasalás, szennyesgyüjtés?)
  és a székek sokkal ütősebb lenne, ha azok is kihúzhatóak lettek volna.
  Én nem szeretnék itt lakni, rideg, élettelen, színtelen.
  kellene egy alapos életbeindítás hozzá, de az alapelképzelés tetszik 😀

  • Köszönöm az észrevételt.
   Detty

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .