Kedves Bernadett! Láttam, hogy sokaknak segítesz tanácsokkal, ötletekkel, ezért bátorkodom én is feltenni Neked a kérdésemet. Ikea áruházban jártam, és nagyon megtetszett egy fekete-fehér csíkos szőnyeg. Tetszik, de nem tudom elképzelni, hogyan mutatna a szobámban.

Nagyon bátor, erőteljes darabnak tartom, ezért vagyok bizonytalan. Megvegyem, vagy ne vegyem meg. Segítenél a döntésben? Tudsz képeket mutatni, milyen környezetben mutat jól? Köszönöm előre is: Ágota 

Kedves Ágota!

Köszönöm, hogy kerestél. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogyan döntsél, viszont tudok inspirációs képeket mutatni.

A csíkoknak tényleg elég erőteljes hatásuk van, bárhol is alkalmazzuk azokat. Tökéletes választás lehet bármilyen stílusú otthon, bármelyik helyiségébe. Biztosan tudod, hogy befolyásolják térérzetünket: pl. falon alkalmazva függőleges irányban optikailag a helyiség magasságát, míg vízszintesen alkalmazva a szélességét növeli. Padlón használva távolabb láttatja a bútorokat egymástól, térnagyobbító hatása van.

Érdemes arra figyelni, hogy más erőteljes minta ne jelenjen meg a helyiségben. Semleges térben, egyszínű textíliákkal viszont fantasztikusan mutat. Májusban írtam egy bejegyzést a csíkok hatásairól otthonunkban. Olvasd el, szerintem tetszeni fog.

És most jöjjenek a képek. Mindegyiken látszik, hogy a csíkos szőnyeg mennyire meghatározó darabja a helyiségeknek: nappalinak, hálószobának.

Guest-Suite-Bedroom-of-HGTV-Dream-Home-2013_1

Kép

1173889_10151798116977641_1234941814_n

Az IKEA Stockholm szőnyege. Kép

striped rug brings it down a notch

striped rug burlap chairs

bedroom worn in striped rug

Képek