Feng Shui lakberendező vagyok. De mit takar ez a titulus?

Ma már sokan tudják, ki az a Feng Shui szakértő.

Egy korábbi cikkemben ezt írtam: ” A Feng Shui szerint a külső környezet hatással van ránk, ha hiszünk benne, ha nem. Ha ez így van, akkor miért ne alakítsuk környezetünket az igényeinknek megfelelően?”

Így tehát a szakértő tudatosan használja a Feng Shui törvényeit és irányítja a életenergiát: erősíti, áramoltatja a kedvező energiákat, és semlegesíti a kedvezőtleneket. Hiszen a chi (életenergia) mindenhol ott van, mindent áthat, átölel. Fontos, hogy szabadon áramolhasson, hogy ne gyorsuljon fel túlságosan, hogy ne rekedjen meg sehol.

Lakberendezőkről is mindenki hallott már. A lakberendező praktikus lakberendezési szempontok szerint alakítja otthonunkat saját igényeink szerint élhetővé, egyénivé. Jó empatikus képességgel rendelkezik, hiszen rövid idő alatt azonosulnia kell megbízója igényeivel, stílusával, színvilágával.

Ezek után vajon mit tud, mennyivel több egy Feng Shui lakberendező? 

A Feng Shui-ban az életerő 5 különböző elemmel írható le: fával, tűzzel, földdel, fémmel és vízzel. Ezeknek az elemeknek az egymáshoz való viszonya a lényege a Feng Shuinak. Ez az öt elem mindenben megmutatkozik: minden tárgyban, dologban jelen van, de még az ember maga is jellemezhető ezekkel. Ezek alapján tudja a szakértő, hogy az egyes embereknek az adott lakásban hogyan, milyen elemekkel, tárgyakkal kell létrehoznia álmai otthonát. Ha ez a tudás egyesül a lakberendező praktikus szemléletmódjával, létrejöhet a teljes harmónia. És ez az, amire mindannyian vágyunk. Nem igaz?

A következő két kép legfrissebb munkám eredménye. A megbízóval egyszer találkoztam. A lakás Feng Shui szerinti kiértékelése és az igények feltérképezése után ez a konyha-étkező született. A tulajdonos nagyon elégedett, úgy érzi, ez a konyha ő maga, elképzelni sem tudott volna jobbat és szebbet. Vannak kisebb hibák, de a lehetőségekhez képest jót alkottunk. A fürdőszoba tervezése is rám van bízva, még várat magára. Ha készen lesz minden terv és elfogadásra is kerül, egy bejegyzés születhet belőle.

látvány1 látvány