Egy olvasói kérdés kapcsán volt szó szeptember elején ebben  a cikkben  a qua számok kiszámításáról és arról, hogy milyen jelentőséggel bírnak.

A qua szám a születési dátumok alapján mindenkinek kiszámolható vagy egyszerűen megnézhető a fent említett bejegyzésben. Minden szám egy energia minőséget mutat, amely jól jellemezhető és megkülönböztethető egymástól. Az egyes emberek általános jellemzésére ez megfelelő alapot adhat, de természetesen annál mi jóval bonyolultabbak vagyunk, hogy 9 “skatulyába” be lehessen bennünket sorolni.  🙂

Példák, hogy hol, milyen területen használható, mire jó a személyes energetikai szám:

  • pontos jellemrajzot nyújt rólunk
  • párkapcsolati elemzéshez is használható
  • családtagjainkkal, ismerőseinkkel való kapcsolatunk minőségét elemezhetjük általa
  • meg lehet vele határozni a személyes területünket a lakásban
  • meg lehet vele határozni, hogy mely elemek és színek erősítenek vagy gyengítenek bennünket
  • képet adhat, mely betegségekre lehetünk hajlamosak
  • megmutathatja, mely munkaterület az igazán nekünk való

Tehát nézzük:

Ha a Te qua számod 5-ös

Föld elem, ennek jellemzői:

Ezek a jellemzők akkor fontosak, ha a föld elemű Középpont területet szeretnénk erősíteni otthonunkban.

Égtája: Délnyugat

Évszaka: Átmenet

Napszaka: délután

Színei: Sárga, barna, terrakotta

Formája: Szögletes négyzet és téglalap

Bútorai: Alacsony bútorok: komódok, padok, ládák

Tárgyai: Porcelán, agyag, kerámia tárgyak

Anyaga: Porcelán, agyag, kerámia

1

Kép

 

Emberi jellemzők: 

Személyes életterületed: Középpont terület. Ezt a területet fontos gondoznod, rendben tartanod otthonodon belül és nemcsak azért, mert ez a személyes életterületed, hanem mert az itt lévő rendetlenség az egész lakásra, az élet minden területére kihat, lévén ez a középpont. Érdemes ezt a területet kb 1 m átmérőben szabadon hagyni, hagy járja át az energia.

Jellemvonásaid: Személyes elemed is mutatja, középponti figura vagy épp úgy baráti társaságban, de vitában, megbeszélések esetén is. Szereted, ha a figyelem feléd irányul, rengeteg barátod van, akik szeretnek Hozzád fordulni problémájukkal. Te szívesen segítesz. Vigyázz, ne használjanak ki, tudjál nemet mondani. Jó vezető vagy, olyan, aki nem csak követel, hanem példát is mutat. Leginkább saját hibádból tanulsz, bár előfordul, hogy sokadjára is beleesel ugyanabba a hibába. Egyszer fent, egyszer lent, kitartásod, rugalmasságod mindig meglódít, ha éppen mélyponton vagy. Viszont ha nem figyelsz, bukás közeli helyzetbe is kerülhetsz, hiszen kihívások mindig lesznek. Kapcsolataidban nem szereted a kötöttséget, önálló életet élsz benne. Vigyázz egészségedre, a sok stressz könnyen megbetegíthet. Érdemes lenne napi-heti szinten valamilyen kiegészítő tevékenységet, sportot folytatnod a stressz levezetésére.

Betegségekre való hajlamod: Gyomor, izomzat, sejtek, emésztőszervek.

Téged erősítő munkaterületek: Szeretsz és tudsz is irányítani, irányító szerepben jól érezheted magad. Az 5-ös qua számú emberek gyakran választanak hétköznapi tevékenységeket: fuvarozó, kereskedő, vendéglős.

Téged erősítő színek, anyagok: Piros, lila, bordó, barna, sárga, bőr, műbőr, műanyag

Emberi kapcsolataid barátokkal, munkaadóval, munkatársakkal, családtagokkal: Ez már egy hosszadalmasabb elemzést kíván. És szükség van a másik személy qua számára is.

Belső vívódásaidat, stressz helyzetben való reagálásodat, illetve kamaszkori hangulatváltozásaidat a karakter számod és qua számod közötti kapcsolat mutatja. Ennek meghatározása is hosszadalmasabb elemzést kíván. A karakter szám meghatározásához szükséges a pontos (hónap, nap) születési dátumod.

Kedvező irányaid: ÉK, NY, ÉNY, DNY – igyekezni kell ezen irányok valamelyike felé fordítani asztalodat, ágyadat, hogy szakmai előmeneteledet, egészségedet, párkapcsolatodat megtartsd, erősítsd.

Kedvezőtlen irányaid: K, D, É, DK – ha mód van rá, ezen irányok felé ne nézzen asztalod, ágyad.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg légy szíves, hátha másnak is érdekes lehet. További érdekes cikkek olvashatók itt Feng Shui témakörben.

Legközelebb a 6-os qua számmal fogok foglalkozni.