Kedves Detti! Nagy gondban vagyok, mert olyan albérleti lakást találtam, ami minden szempontból megfelelne számomra (már itt is lakok), viszont problémája mégiscsak van: szemben található a fürdőszoba és a háló. Úgy tudom, ez nem igazán kedvező egy párt kereső nőnek.

Pár évig tervezek ebben a lakásban élni, tehát fontos lenne számomra, hogy feng shui szerint megfelelően legyen berendezve. Kérlek segíts, hogy oldhatnám meg ezt a problémát.  Köszönettel: Ancsi

Kedves Ancsi!

Valóban nem a legszerencsésebb elrendezés, hogy a hálószoba a fürdővel szemben áll. Talán a wc is a fürdőben található?

Minden ember számára fontos, hogy a hálószoba a nyugalom szigete legyen, fel kell töltődni ott, ki kell pihenni a napi fáradalmakat. A családinetes oldalamon ezt írtam anno erről a témáról: “Ha a háló alkalmatlan erre – mert pl. ajtaja szemben van a wc-ével, akkor fáradtan ébredünk, ami a veszekedés kiindulópontja, nem tudunk teljesíteni munkahelyünkön, és előbb utóbb betegek leszünk. Ráadásul a fürdő a feng shui szerint a nő karrier területe, megmutatja, hogy tud a külvilágban érvényesülni. A háló szintén női terület, a nő lelki világát, nőiségének megélését jelképezi. Ha a két terület (két ajtó) egymással szemben helyezkedik el, belső konfliktus alakulhat ki a nőben, ami természetesen megmérgezheti a mindennapokat. Ugyanígy megvizsgálandó, hogy a két helység milyen életterületen helyezkedik el, a belső konfliktus ezek között is fennállhat. Mindenképpen orvosolni szükséges ezt a helyzetet.”

Hogyan oldható a belső konfliktus, hogyan csökkenthetők a negatív energiák?

Mivel valószínűleg wc is található a fürdőszobában, több megoldás is lehetséges a fürdőben attól függetlenül, hogy milyen életterületen található a lakáson belül:

  • A legfontosabb talán, hogy a fürdőszoba ne lehessen látható. Mivel a fürdő költöztetésére nincs mód, ezért ideiglenesen megfelelő lehet egy függöny felhelyezése kívülről.
  • A fürdőszobaajtó külső oldalára középre, olyan magasra, hogy ne láthassa benne magát se nő se férfi, bágua tükröt kell helyezni. Ezt akkor is az ajtóra kell tenni, ha nincs vele szemben a hálószoba. 
  • Metszett kristály felhelyezése a két ajtó között megfelelő magasságban, életterületnek megfelelő színben. Ezzel a kellemetlen energiák szétrobbanthatók lehetnek.
  • Fürdőszobán belül érdemes a wc-t elkülöníteni a fürdőtől: zuhanyfüggönnyel pl. Fontos, hogy a fürdő ajtajából ne lehessen rálátni a wc-re, hogy a szellőztetést helyiségen belül meg lehessen oldani.

feng-shui-bedroomKép

A hálószobában is érdemes erősíteni az energiákat, törekedni kell a nyugodt alvás megteremtésére:

  • Ne legyen ott munkával, tanulással kapcsolatos eszközök, ha elkerülhetetlen, takarjuk el paravánnal, függönnyel.
  • Ne legyenek ott energetizáló műszaki berendezések: tv, számítógép, de sok növény sem a hálószobába való.
  • Oda kell figyelni, hogy fal vágóéle vagy szórós, éles növény ne nézzen ágyunk felé.
  • Ne legyen benne tükör.
  • Az ágy lehetőleg az ajtóval átellenes két sarok valamelyikében álljon úgy, hogy fekvés közben ráláthassunk az ajtóra.
  • Bővebben a pihentető feng shui hálószobáról itt olvashatsz.

Ezeken az általános tanácsokon kívül természetesen érdemes életterületekre is felosztani a lakást, és aszerint is erősíteni minden területet. Mivel albérletről van szó, és pár évig tervezed, hogy maradsz ott, ezért a bagua módszer szerinti felosztást javaslom. Erről részletesebben itt olvashatsz.