Kíváncsiak voltunk gyermekeimmel, tényleg olyan egyszerű-e hógömböt készíteni, mint ahogy a neten írják. Vásároltunk hozzá glicerint a gyógyszertárból és csillámport.

Kisebb méretű befőttes üveg volt itthon, és mivel egy kisfiút szerettünk volna megajándékozni vele, ezért egy lego figurát gondoltunk belehelyezni – ez is megtalálható volt nálunk. Ezzel kezdődhetett is a munka.

Az üveg és lego darabkák megtisztítása után vízálló ragasztóval egymáshoz erősítettük a kockákat, majd a figurát az üveg tetejébe ragasztottuk. Az üvegbe vizet tettünk, glicerint, majd zöld és arany színű csillámport. A tetőhöz illesztett figurát óvatosan behelyeztük a vízzel telt üvegbe, még egy szalag került rá és kész is volt.

De valami nem nagyon stimmel vele: kissé összeragad benne a csillámpor és nagyon ráragadt a figurára. Mit ronthattunk el? Sok lett a glicerin, vagy éppen kevés? Desztillált vizet kellett volna hozzá önteni? Esetleg a csillámporból volt sok? A következő hógömb jobban fog sikerülni, addig ezzel is beérjük. Sőt, így is tetszik. És megtartjuk. Mivel nem lett tökéletes, nem adjuk oda ajándékba. 🙂

Nézzétek a képeket. Szerintetek milyen lett? Elsőre nem olyan rossz…

13120276 13120280 13120290 13120296 13120298

13120353