Kedves Bernadett! Egy kicsike panellakásban élek gyermekeimmel. Az évek alatt nagyon sok holmi gyűlt össze, amivel egyszerűen nem bírok. Hova, hogy pakoljak, hogy elférjen minden? Már ott tartok, hogy a könyveim, a fontos papírjaim dobozokban állnak és kerülgetni kell őket a szobában.

Félek, eltűnik valami. Nem szeretem, rossz ránézni, a tehetetlenséget juttatja eszembe, hogy még az otthonommal sem bírok, hogy tegyem így rendbe az életemet? Elvált vagyok, munkát változtatnék… Tudnál segíteni ötletekkel, hogyan, hol tároljak? Előre is köszönöm: Berta és a gyerekek

Kedves Berta!

Sokak problémája a tárolás, én is minden nap szembesülök ezzel, pedig én nem kislakásban élek már. Hogy mit lehet tenni? Van megoldás:

Először is szükség lenne egy nagy selejtezésre. Évek alatt óhatatlanul összegyűlnek dolgaink, nem is vesszük észre, mennyi használatlan tárgyat, ruhaneműt tárolunk. Kénytelen leszel Berta ezzel kezdeni, már selejtezés után is érezhetően meg fog nőni a tárolóhelyeid száma és sokkal jobban fogod magad érezni utána. Kezdd a szekrényekkel: pakold ki, nézd át, készíts 3 csomagot. Az egyikbe tedd a jó állapotú, de már régóta nem használt holmit, a másikba a hibásakat, a harmadikba pedig a használtakat. A jó állapotúakat add el interneten, a hibásakat javítsd meg, aztán ajándékozd el, vagy add el, a harmadik csomagban levő holmit akaszd vissza a helyére.

Ugyanígy folytasd az apróságokkal: biztosan kell minden, ami a kosarakban, polcokon áll? Ha ez is kész, menj a konyhába, a fürdőszobába, előszobába: mi az, ami már régóta csak porfogó, amit nem használsz? Na, mennyi helyed van most?

Ha még mindig úgy érzed kevés a hely, mutatok pár ötletet, hol lehet még tárolni, amire nem is gondoltál:

Rejtett tárolók iratoknak, ékszereknek:

StorageBookBin

StorageOutlet

Top-Secret-Spots-For-Hidden-Storage-11

Konyhában pad alatt, szekrény és asztal alatt:

Top-Secret-Spots-For-Hidden-Storage-22

StorageBoothDrawers

StorageWIndow StorageTray

Top-Secret-Spots-For-Hidden-Storage-12

Top-Secret-Spots-For-Hidden-Storage-01

Tükör mögött hálóban, fürdőszobában:

StorageMirror

Szekrényfal mögött:

StorageSecretDoorTovábbi ötletek szekrények mögötti tárolásra itt.

Neked ugyan nincs lépcsőd, de akinek van, érdemes kihasználni a lépcső alatti területet is:

StorageStair StorageUnderStairs

Top-Secret-Spots-For-Hidden-Storage-17

További ötletek lépcső alatti helykihasználásra itt.

Kád oldalában:

StorageTub

Lehajtható asztal, ágy:

Top-Secret-Spots-For-Hidden-Storage-18

További ötletek rejtett ágyakra, asztalokra itt és itt és itt.

Képek és Képek