Pages Navigation Menu

Az ezerszínű szürke

A szürke szín az értelem, a tudás és a bölcsesség színe. Ez egy olyan szín, ami méltóságteljes és egyfajta konzervatizmust is hordoz magában. Nem feltűnő, a szélsőséges fekete és fehér között helyezkedik el.

Minél közelebb kerül a szürke a feketéhez a színkörben, drámai és titokzatos lesz, ugyanakkor ünnepélyes és szigorú. Minél közelebb kerül a fehérhez, világító és élénk lesz és kicsit megnyugtató is.

Semleges, érzelemmentes, ezért a tervezők gyakran használják falszínnek, hiszen jó hátteret biztosít minden olyan tárgynak, amelyet szeretnénk kihangsúlyozni.

Túl sok szürke szín szomorúságot és depressziót hozhat, magányt és elszigeteltséget eredményezhet. Ha változtatni szeretnénk, mindenképpen dobjuk fel színekkel.

“És a fények, meg a színek finoman belepik az egész szürkeséget” a Második Műszak szerint is. Hallgassátok!

Pasztell árnyalatokkal nagyon nőies tud lenni, melegséget visznek a helyiségbe. Viszont a szürke erős, telt, sötét színekkel már férfias jelleget kap, hangsúlyozzák annak hideg tónusát.

Mivel teljesen érzelemmentes, szilárd és stabil, visszafogott, csendes és tartózkodó, nem energetizál, ezért egyfajta nyugalmat és higgadtságot nyújt nekünk. Remek választás lehet hálószobába, ahol pihenésre, lecsendesedésre vágyunk.

Tehát pozitív jellemzői: megbízható, konzervatív, méltóságteljes, semleges, pártatlan, érett, intelligens, klasszikus, szilárd, stabil, megnyugtató, visszafogott, elegáns, és hivatalos.

Negatív jellemzői: határozatlan, közömbös, unalmas, szomorú, depressziós, élettelen, magányos, elszigetelt. A melankónia, a szomorúság és unalom színe.

Nézzétek a képeket, szerintetek sem unalmas csöppet sem a szürke?

Gray-living-room-ashli-mizell

Gray-living-room-brendan

Gray-living-room-kyle-buting

Gray-living-room-nameli

Gray-living-room-picture1

Gray-living-room-picture3

Gray-living-room-picture5

Gray-living-room-picture9

Gray-living-room-sophie

Gray-living-room-tom

Képek

Egy hozzászólás

  1. Kedves Detty!
    A szürke valóban ezerszínű. Viszont más színnel jól kombinálható. Nekem a kékes szőnyeggel nagyon tetszik. Fiatalok valószínűleg a sárga, vagy más élénkebb színeket részesítik előnyben. Bár lehet, hogy ez nem így van, mert a fiatalok nagyon kedvelik az IKEÁ-s fekete összeállítást is.
    Üdvözlettel:
    Tóth Judit

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .