A pihentető, minőségi alvás fontos. Fontos, hogy általa legyen időnk feldolgozni a nappali eseményeket, hogy kipihenjük fáradozásainkat. Így tudunk jól teljesíteni iskolában, munkahelyen. A kipihent ember ritkábban lesz beteg, kapcsolatai rendezettek, mindennapjai gördülékenyen telnek.

Gyerekek és felnőttek esetében is sok esetben a megnövekedett televíziózás az okozója a legtöbb egészségi problémának.  Limitáljuk gyerekek esetében a napi tv előtt töltött időt, és figyeljünk oda, hogy minőségi műsorokat nézzenek! És ez nem feltétlenül feng shui, ez józan ész.

Nézzük, miért jó, ha legalább a hálószobából kikerül a tv? 

  1. Lehet, hogy álmosít, és könnyebben elalszotok, de aztán biztosan nem tudtok nyugodtan aludni. Főleg, ha nem használjátok az időzítőt és elalvás után is megy még a tv.
  2. Minden elektromos berendezés elektroszmogot bocsájt ki. Egészségkárosító hatása ismert. Sokszor ez felelős az álmatlanságért és több más egyéb betegségért. Akkor is, ha ki van kapcsolva. A legjobb, ha kikerül a hálóból a készülék, vagy legalább le kell takarni, és áramtalanítani.
  3. A tv helyett inkább foglalkozzatok a párotokkal. Higgyétek el, nem fog ellenkezni.
  4. Több idő jut olvasásra, ha nincs a szobában tv. Ezzel pedig intelligensebbek, gondolkodóbbak lehetünk. Köztudott, hogy tvzés során nem kell gondolkodni, készen kapjuk az információt. Ez főleg gyerekek esetében nagyon veszélyes.
  5. Észrevettétek már, ugye, hogy minden elektromos készülék statikusan vonzza a port? Ki vele, nem kell még egy porfogó!
  6. A tv-nek hely kell. Egy kicsi hálószobában sokszor gondot okozhat szabad falat/szekrényt találni neki. Gondoljátok végig, mennyi helyetek lenne, ha nem lenne tv!
  7. Elektromos energiát takaríthatunk meg, ha legalább a hálóban nem megy egész nap/éjjel.
  8. És nem utolsó sorban jó példa a gyerekeknek: a hálószoba pihenésre való és olvasásra. Nincs helye ott televíziónak.

1345668002_1

Kép

Névtelen01011111 3 Névtelen01011 Névtelen010111

Képek

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/