Töretlenül tartja magát pár éve a bagoly őrület külföldön és itthon is.  Mi sem támasztja ezt alá jobban, mint hogy léteznek olyan bagolyimádók külföldön, akik olyan veszélyes elfoglaltságot találtak ki maguknak, hogy a legextrémebb helyekre felmászva bagolypózban fényképeztetik magukat.

Hallottatok erről?

Természetesen nem erre szólítalak fel Benneteket, hanem egy teljesen veszélymentes tevékenységet ajánlok: dekoráljatok bagoly motívummal! Persze csak ha kedvelitek ezt az állatot. 🙂 Mert mit jelképez a bagoly?  A bagoly, és főleg a fülesbagoly a bölcsesség, a tudás, az intelligencia, éberség, józanság, a bőség és igen a miszticizmus és titok szimbóluma is. Az ősi kultúrákban nagyon eltérően viszonyultak ehhez a madárhoz.

Manapság főleg a bölcsességgel azonosítják. A mesék világában is a bagoly bölcs, okos állat, aki tanácsaival szolgálja a közösséget. Gondoljunk csak a Micimackóban  szereplő Bagolyra, Dr. Bubóra a Kérem a következőt c. mesében, vagy Harry Potter Hedvig nevű madarára, aki intelligens hírvivő a filmben.

A feng shuiban yang típusú szimbólum, a tudás, önművelődés területet energetizálja.  Aki szereti a baglyot és jó érzések kerítik hatalmába miközben nézi, illetve szeretne az élet több területén is bölcsebben élni, bölcsebben dönteni, helyezze otthonában ne csak az ÉK-i tudás, önművelődés területre, hanem akár más területre is. Ha érdekel a feng shui, további cikkeket itt olvashatsz.

És most rátérek bejegyzésem céljára: a bagoly dekorációkra otthonunkban. Dekoráljatok vele, általa kedvetekre. Az ügyesebbek maguk is elkészíthetik, de a piacon is lehet találni bőven bagoly formájú dekorációt. És ha ez nem lenne elég, használhatjuk a bagoly motívumot ruha kiegészítők díszeként táskán, esernyőn, akár ékszereken, bárhol.

1. Megjelenhet a motívum a lámpán. További rizslámpa ötleteket itt láthattok.

Kép

2. Lehet faldekoráció. 

Kép

Kép

Kép

3. Alhattok baglyok között is.

Kép

Képek

4. Dekorálhatjátok vele a szobátokat.

Képek

Kép

MeMa baglyai. További kézműves termékei itt láthatók.

5. Témája lehet születésnapi bulinak. 

Képek

6. Dísze lehet ünnepeknek. 

Kép

Kép

7. Megjelenhet a motívum öltözet kiegészítőinken, használati tárgyainkon.

Képek

8. Viselhetjük ékszerként. 

Kép