Kedves Detty!

Margó vagyok, és az a kérdésem, hogy hol, hogyan használhatom a feng shui szerint a tükröket, mivel tudom, hogy nem mindegy hova teszem. Tudsz segíteni? Margó 

Kedves Margó!

Hogyan használjuk, hol használhatjuk a tükröt a feng shui szerint? Mire kell vigyázni használata során? Ma ezekre a kérdésekre válaszolok.

A feng shuiban fontos szerepe van a tükörnek: pótolhatunk vele hiányterületet, ártó energiákat háríthatunk el általa, energetizálhatunk vele, illetve praktikus szerepe is van: láthatjuk benne magunkat :), optikailag megduplázza a teret (gondoljunk egy szűk folyosó oldalfalára elhelyezett tükörre, amely által szinte megnyílik arra a tér), és dekorálhatunk vele.

“Az élet olyan mint egy tükör, ha rámosolyogsz visszamosolyog.”

Amikor elhelyezünk egy tükröt otthonunkban, nagyon fontos, hogy mit tükröz: rendetlenséget, porcicákat a sarokban, esetleg szennyes ruhákat, vagy mosogatnivalót, talán a számlakupacot az íróasztalon? Egyik sem elfogadható. Miért? Szeretnétek, ha a tükör megduplázná ezen problémákat? Én nem. Ezek nélkül is akad épp elég gond. A tükör mindig számunkra szép, kedves dolgot tükrözzön: virágot a vázában, tiszta asztallapot, zöld kertet. Ha erre odafigyelünk, a tükör energetizálni fogja az adott életterületet, sikert fog hozni és nem a problémákat fogja generálni.

Kültéri bagua formájú tükrök: az ártó energiák elnyelésére. Létezik sík, domború és homorú változata. A ház külső falán szükséges elhelyezni.

Beltéri bagua formájú tükrök: wc ajtó külső oldalán, szemmagasság fölé, középre kell helyezni – a rossz energiák semlegesítésére.

Beltéri tükrök elhelyezésének szabályai, szerepe a teljesség igénye nélkül, hogy energetizáljanak és ne zavarják meg az energiákat:

  • A bejárati ajtóval szemben elhelyezett tükörrel legyetek óvatosak: a beáramló energiát visszatükrözi, ahogy jönnek a lehetőségek, úgy mennek is.
  • Hálószobában nem megfelelő a tükör használata, főleg úgy, ha látjuk magunkat benne az ágyban fekve. A feng shui hálószoba berendezéséről ittittitt és itt  olvashattok bővebben.
  • Kedvező tárgyak és jó szerencse szimbólumai tükröződhetnek benne.
  • Tükörcsempék használata nagyon divatos ma, viszont szétszabdalja az energiát, elvágja a benne tükröződő tárgyakat, embert.
  • A legjobb, ha a szép környezetet tükrözi vissza.
  • Fokozza az energiát a sötét helyiségekben, sarkokban.
  • Ahogy már a cikk elején írtam, képes optikailag tágítani a teret egy szűk, kicsi helyen.
  • Étkezőasztal fölé helyezve megduplázza a bőséget.
  • Rendszeresen tisztítani kell a tükröt.
  • Sérült tükröt el kell távolítani.

Oda kell figyelni, hogy otthonunkban csak 3 életterületen használható tükör: Karrier és emberi kapcsolatok, Család és egészség, Gazdagság területeken. Ezen kívül máshol nem tükörrel kell aktivizálni az adott életterületet, más megoldást kell találni. Tehát pl. hiába szeretnénk az étkezőben az asztal fölé helyezett tükörrel bőséget hozni magunknak, ha nem a 3 életterület egyikén helyezkedik el az étkező, árthatunk magunknak. Természetesen fürdőszobában szükséges a tükör bárhol is helyezkedjék el, ott más módon energetizálunk.

Ezen kívül vigyázni kell a tűz – víz ellentétre is. A tükör víz elemű eszköz. Nem tehetjük kandalló fölé illetve konyhába (konyha tűz elemű terület) az ellentét kialakulása miatt… stb.

great-decorative-wall-mirrors-for-living-room-cream-sofa-600x586

Feng shui szerinti jó tükör

awesome-wall-mirrors-for-living-room-design-ideas-decoration-various-sizes

Feng shui szerinti rossz tükör Képek

.

Ha nem szeretnétek lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/