Most rendhagyó módon a Vendégcikk rovatban én ajánlok egy fantasztikus gyártót, és nem ő maga teszi ugyanezt. Fogadjátok szeretettel!

Faldekorációs panelek igazi fából, magyar gyártótól

Az elmúlt 1-2 évben egyre több cég jelenik meg faldekorációs panelekkel. Népszerűek az úgynevezett 3D falpanelek, melyek a fal síkjából kidomborodnak, ezzel téve érdekesebbé a teret.

Nemrég jelent meg egy magyar cég ezen a piacon Wallure márkanévvel. Ők igazi fából, kézzel készítenek falpaneleket.

unnamed

Bár a gyártás Magyarországon történik, annak magas ára miatt elsősorban nyugat-európai piacra gyártanak.

Természetesen azért Magyarországon is megvehető  és a nyugat-európai hasonló termékekhez képest fél, vagy akár harmad áron is elérhető a magyar vásárlók számára.

Két fa fajtát, tölgyet és diót használnak. Két gyártási típust, gyalultat és hasítottat. Ezen felül lehet kérni a tölgyet mahagóni és rózsafa (paliszander) pácolással, valamint egy tűzálló anyaggal kezelve, mely a lakkozásra hasonlít leginkább. Illetve, aki igazán élvezni akarja a fa valódi hatását, kérheti natúrban is. Összesen így 12 típusból lehet választani.

A panelek kis méretűek (55*9,3 cm) és a felszerelésük a csempékhez hasonlít, azzal a különbséggel, hogy ehhez nem csemperagasztót, hanem polisztirol ragasztót kell használni. Akinek tetszenek ezek a panelek, érdemes megtekinteni a gyártó weboldalát (www.wallure.com), ahol további képeket és információkat lehet elérni.

unnamed (1)