Ha tiffany üvegről hallunk először, egy gyönyörű szecessziós lámpa jut eszünkbe. Louis Comfort Tiffany nevéhez fűződik ezeknek a máig népszerű dizájn lámpáknak a megalkotása.

Tiffany technikával valóban csodás lámpákat lehet készíteni, ám ennél jóval több lehetőség van benne. Ma már sokkal több fajta művészeti üveglap áll rendelkezésünkre az alkotáshoz. Opálos, áttetsző, irrizáló, több színű, mintás és különleges felületű. Úgy válogathatunk az üveglapokból, mint a bútorszövetekből és dekor anyagokból. Így könnyen találunk az otthonunk színeihez illeszkedő díszüveget, amiből különféle lakásdekorációk készülhetnek a berendezés stílusához igazítva.

unnamed (1)

Amikor megismerkedtem a tiffany technikával, ez a sokszínűség nyűgözött le. Rajongok a képzőművészetért, szeretek rajzolni és ebben a technikában ötvözni tudom a művészetet a formatervezéssel. Különböző praktikus és dekoratív üvegtárgy felületét használhatom képek megjelenítésére. Az üveg a fényben mutatja meg igazi szépségét, főleg természetes fényben. Ezért nagyon jól mutat ablakban, ajtóban. Szerencsére nem kell nyílászáróinkat szétszedetni nagy költségekbe verve magunkat azért, hogy egy szép tiffany képet rakassunk be. Nagyobb méretű képeket is akaszthatunk az ablakba akár függöny helyett is. Így különleges hangulatot varázsolhatunk az adott térbe. Az átvilágított üveg megnyugtat és gyönyörködtet.

Opálos üveglapokból faliképeket is lehet készíteni, amelyek különösen jól mutatnak modern lakásokban, nagyobb terekben. A hétköznapi bútorok különlegessé válnak egy szép bútorüvegtől.

Olyan hétköznapi tárgyak, amik szinte már észrevétlenek otthonunkban, új értelmet nyernek a tiffany technikának köszönhetően. Egy kaspó vagy váza is lehet egyedi. A gyümölcsöket is tehetjük egy művészien kidolgozott tálba. A kis tárgyak is beszélnek rólunk, hatnak ránk színükkel, mintájukkal, formájukkal. Tükrözhetik érdeklődésünket, világunkat. Egy szép dobozba szívesebben tesszük a számlákat és hivatalos leveleket is.
Fontosnak tartom a valóban egyedi, saját tervezésű alkotások készítését, amelyek a megrendelőim elképzeléseihez igazodnak, és ami stílusban is különbözik az eddig ismert tiffany motívumoktól.

Mottóm: Színt és vidámságot viszek az otthonodba.

945f16cd960d94da20140429080647811_2_img 945f16cd960d94da20140502045103315_1_img unnamed (2) unnamed

.

Hula Zsuzsanna – Zsuzsaüveg

http://www.uvegmuveszet-neked.com/