Ezen a honlapon lakberendezéssel és feng shuival kapcsolatos cikkeket olvashattok. Most nem dekorálok, nem adok tippeket, hogyan rendezzétek vagy ne rendezzétek be az otthonotokat. Most teljesen rendhagyó módon gyermeknapra ajánlok gyerekekkel együttes elfoglaltságot.

(Bár volt már ilyen, mikor farsangi álarcot készítettem a gyerekekkel. Annak sem volt semmi köze a lakberendezéshez, de nagyon jólesett…)

Arra gondoltam, hogy gyermeknap közeledtével készítünk a gyerekekkel koronát, mivel ők az én kiskirályom és királylányom, legyen ennek megfelelően fejfedőjük is.  🙂 Ismét a már jól ismert dekorgumi lett az alapja a koronáknak, mivel nem szakad, nem fakul, nem gyűrődik, vízálló, jól vágható, jól lehet rá ragasztani. Papírboltokban bármilyen színben beszerezhető A4-es méretekben.  A díszítéshez különböző formájú flittereket, lapos strasszokat, elővágott dekorgumi mintákat lehet felhasználni, könnyű lyukasztani (nekünk eltűnt a lyukasztónk, de jó ötlet), filctollal rajzolni rá.

Először jó, ha készítünk papírból sablont. Én nem készítettem, látszódik is a korona hátoldalán a toll nyoma… 🙂 Az A4-es méret nem elegendő, hogy átérje a gyerek fejét, ezért biztosan hozzá kell toldanunk. Én egy kb 2,5 cm-es csíkot tűztem a koronához, a hossza függ a gyerek fejméretétől, de erről majd később.

Mivel tudtam, hogy a korona elkészítéséről bejegyzést írok, ezért most ezt én csináltam, de ők mondták, hogyan vágjam, mit, hova ragasszak. Egy másik alkalommal majd hasonlót ők fognak készíteni. 🙂

Tehát az első lépés a sablonkészítés, majd az átrajzolás a dekorgumira. Különböző vágóélű cikk-cakk ollókat lehet ma már kapni, érdekesebb lesz az eredmény használatukkor. A körbevágás után hozzá lehet tűzni a toldalék csíkot, mérjük most a gyerek fejére, vágjuk le a felesleget és azzal együtt lehet dekorálni. Dekoráljuk kiterítve a koronát, majd ha megvan, a toldást hozzá lehet tűzni a másik oldalra is. A dekorációval szépen el lehet tüntetni a tűzés nyomát.

S S S S S

Névtelen S

Készült egy királyfi korona is, ennek leírása itt található.

Névtelen11 Névtelen111

.

Ha nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/