Nyári konyhát szeretnék. A házban nagyon meleg szokott lenni nyáron. A konyhámnak kicsike ablaka nem elég a megfelelő szellőztetéshez. Grillezőnk sincs, pedig szeretjük a grillhúsokat és zöldségeket.

Évek óta le van burkolva egy grillező számára a hely a kertben a diófa alatt, de idáig nem nagyon foglalkoztam vele. A nagymamám Singer varrógépe már asztalként funkcionál ott 4 db kovácsoltvas székkel. Eddig nem is nagyon használtuk.

Az elmúlt hetekben elhatározásra jutottam. Írtam is egy caféblogos cikket június közepén a kerti grillezés típusairól. Akkor már érlelődött bennem a gondolat…

És kitaláltam. Kb 3 m hosszú kerti konyha építésébe fognánk. Már készen van hozzá egy náddal fedett fa pavilon, ez alá kerülne a konyha. A konyhát úgy készítenénk, hogy nem lenne végig pultos megoldású, lenne egy nyitott rész, ahová a bográcsot, a tárcsát lehetne belógatni, illetve ahova a grillrácsot lehetne behelyezni. Természetesen ezt a tűzteret samott téglával bélelnénk, hogy tűzálló legyen. Elölről a konyha nyitott lenne, a tűztér is. Polcok természetesen lennének, fonott kosarakat tervezek a polcokra, de ezt még majd meglátom.

A munkálatokat elkezdtük: megtisztítottuk a benyúló tujaágaktól, elpakoltunk onnan. Elkészítettem a kerti konyha látványtervét is. Július közepén folytatódik a munka: egy ismerősünk lesz a segítség,  ő nagyon ért a falhúzáshoz. 10 m2 kisméretű bontott téglából fogja felhúzni a hátfalat és a konyha oldallábakat. A polcok fából lesznek, a pult csempézett.

A terv:

4

Tisztítás előtt a terület, és…

S

…és tisztítás után:

S

S

A folytatás itt olvasható, látható.

Kéréssel fordulok Hozzád.
Idén, 2017-ben is indultam az Év Anyavállalata versenyen, és szükségem van minden szavazatra. A lenti gombra való kattintás után a bemutatkozásom alatt nyomd meg a “lájk” gombot! Előre is köszönöm szépen. :)

És hogy mi ez a verseny? Olyan anyukák jelentkezhetnek ide, akik legalább egy 6 éves kor alatti gyermek mellett indították el vállalkozásukat vagy még a gyermekük születése előtt kezdtek el vállalkozni és a gyermekek mellett is megszakítás nélkül üzemelt a cég. Én 10 éve dolgozom vállalkozóként a gyerekek mellett. Nehéz volt, de újból végigcsinálnám. :)

anyav

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/

.