Pár éve írtam ezt a cikket iskolába készülő kisfiam kapcsán. Édesanya, lakberendező és feng shui tanácsadó szemszögből közelítettem meg a témát, szobája berendezését. Érdemes elolvasni.

Mert ugye édesanyaként a legjobbat szeretném neki nyújtani a szobájában is: legyen kényelmes elrendezésű, minden szempontból legyen tökéletes a szobája berendezése, hogy amikor kell, tudjon a tanulásra koncentrálni.

Lakberendezőként már odafigyeltem a praktikus dolgokra is: az íróasztal, az ágy méreteire, a helyigényekre, színekre, hangulatra. Nem mindegy, hogy milyen közegben tölti a délutánjait a gyerek, fontos, jól érezze magát a szobájában.

Feng shui szakértőként ismét több mindenre oda kellett figyelni: a praktikum mellett fontos volt a feng shui törvények figyelembe vétele: a színek, anyagok, terek összehangolása mellett oda kellett már figyelni az energiák megfelelő áramoltatására, erősítésére is.

Mindezen szempontokat figyelembe véve alakult ki a szobája. Nagyrészt. 🙂 Nem sikerült tökéletesen feng shui szerint harmonizálni a teret, kompromisszumokat kötnünk kellett: az egyik ilyen fogas kérdés, hogy hogy helyezzük el az ágyát. Tudni kell, hogy a feng shui nem szereti az emeletes ágyakat, hiszen a fenti ágyon alvó nem biztos talajon fekszik, bizonytalanság érzése lehet pihenés közben, instabilabb lehet. Ez meg nem megfelelő minőségi alvást eredményezhet, az illető fáradtan ébred, előbb utóbb betegeskedhet is. A kis hely miatt viszont a két gyereknek muszáj volt így elhelyezni az ágyát. Hogy enyhítsek a gondon, L alakban helyeztem el egymáshoz képest az ágyakat, a felső ágy alatti szabad helyre pedig szekrényeket helyeztünk el. A szekrényekkel valamelyest korrigáltam a problémát.

S

Íme a nem tökéletesen feng shui szoba. Hamarosan átalakításra kerül.

A másik fontos dolog, amiben nem tökéletesen feng shui a szoba, hogy a kisfiam akkoriban ragaszkodott a zöld bútorokhoz. Ez fém terület lévén rossz megoldás volt, hiszen a zöld szín nem erősíti a szobát, ellenkezőleg, rombolja. Igyekeztem más módon erősíteni a területet, amely az alkotókészség, gyerek terület, tehát a föld színek és fém színek lennének megfelelőek ott (barna, narancs, terrakotta, sárga, pasztell színek, fémek, fehér, szürke). Egyrészt jó, hogy itt az alkotókészség, gyerek területen alszanak a gyerekek. Másrészt odafigyeltem, hogy a falakra kikerüljenek alkotásaik, a falak egészen világos pasztell színűek. Ez nem sok ebben a szobában, viszont a mellette levő hálóban és a még mindig ezen a területen elhelyezkedő étkezőben tudtam erősíteni ezt a területet tovább.

Hamarosan szétköltöznek a gyerekek, Marcikám már 11 lesz lassan, Katica meg 6. A nagyobb tesók egyetemen tanulnak, elköltöztek, a szobájuk üresen maradt. Az egyik üres szoba iroda lesz a páromnak, a másikba Marci költözik tavasszal/nyáron. Ő föld elemű, és a szabad föld elemű szobába költözik, amely maximálisan fogja őt támogatni. (A mostani fém szoba nem erősíti őt, viszont alvás közben a neki támogató egyik irányba van a feje, és ez valamelyest enyhít a dolgon.) A zöld színről sajnos itt már le kell mondania, már megérti, hogy az nem kedvező számára, viszont választhat a barnák, narancsok, vörösek, sárgák színei közül.

Kicsi lányom számára, mivel ő fém elemű, marad a szoba, és természetesen a területnek megfelelően átfestjük a bútorokat is világos barnára, sárgára, fehérre. Fém bútorok továbbra sem kerülnek ide, viszont ahogy már írtam, a hálóban és étkezőben a fém bútorok ott vannak, azok megfelelően erősítik a területet.

A tavaszi/nyári átalakításról írok majd egy bejegyzést, ha érdekel, tartsatok velem akkor is.

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/