Kicsi a szobátok, nem fér el benne az ágy, a szekrény, az asztal együtt? A megoldás lehet, ha magas ágyat készítetek magatoknak, vagy gyermeketeknek. Nem emeletes ágyat, magas ágyat. Mi a különbség?

A magas ágy alatt csak egy tárolóhely található, kis belmagasságú helyiségekben is ideális megoldást nyújt. Előnye: nyertek egy kényelmes ágyat, sok tárolóhelyet az ágy alatt és nem mellesleg felszabadult területet a szobában.

Az emeletes ágy is jó lehet, ha helyszűkében vagytok, viszont csak nagyobb belmagasságú területen használható kényelmesen a fenti ágy.

Hol juthattok magas ágyakhoz? Ma már bárhol lehet kapni ilyesmi ágyakat. Viszont mennyivel személyre szabottabb, ha ti készítitek el. Szükséges hozzá pár darab valamilyen régi, már nem használt, vagy új Ikea fiókos szekrény, kis elhivatottság és idő. A szekrények biztosan nem 90 cm mélyek, hogy a matrac felfeküdhessen rájuk, szükség lehet a fal felől valamilyen alátámasztásra még.

MALM 6 fiókos szekrény az alapja a következő képeken látható ágyaknak. A szekrények szélessége 160 cm. Tehát ha már nagyobb gyereknek készítjük az ágyat és van helyünk, akkor érdemes még egy 80 cm-es elemet is beszereznünk mellé, így 240 cm hosszú lesz. Magassága 78 cm.

IKEA1

br1-743016

A következő képen egy komplexebb építmény látható. Stabil, sok tárolóhellyel, lépcsővel. Alapja Ikea régi FAKTUM (ma METOD) konyhaszekrények. Itt olvasható pontosan, hogyan készült.

IKEA2

Konyhaszekrényekből készült a következő képeken látható gyermekágy is. Pontosan 8 db 40 cm széles és 35 cm mély faliszekrényből. Így egy 160*70 cm-es ágyat hoztak létre. A cikk szerint itt két sorba helyezték el a szekrényeket, tehát akár térbe állítva is állhatna az ágy, két oldalról lehetne hozzáférni a szekrények tartalmához. Az ágy mérete a gyerek növekedésével változhat, később 2 m hosszú is lehet az ágy még egy 40 cm-es elem behelyezésével.

IKEA4

wdc 44

STOLMEN 2 fiókos szekrényekből készült a következő képeken látható emelt ágyak. Fehér színben és két méretben kapható a szekrény: 110*50 és 55*50. Magassága 45 cm, ideális ágy alatti tárolónak használni.

IKEA6 IKEA7

KALLAX nyír színű, polcos elemekből áll ez az ágy. Úgy látom 4 db 77*77 cm-es szekrényből áll: 2 db elől és 2 befordítva az ágy végén. Magassága is 77 cm, jól kihasználható területet kaphatunk az ágy alatt. Vásárolhatunk hozzá fiókos és ajtóval ellátott betétet is.

IKEA8

KALLAX 147*77 cm-es elemek az alapjai a következő franciaágynak. Kérdés, hogy létezik-e olyan ember, aki a belső polcokon is tárolna valamit.

51b1468dfb04d661e1000f75._w.540_s.fit_

GULLIVER ágy, BESTA szekrények és VIKARE védőkorlát látható a következő képen. Felismertétek ezeket? Pontos leírása a gyerekágynak itt látható.

Fished+Bed+2-732944

Képek és képek

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/