Kedves Betti!

A feng shui elkötelezett híve vagyok. Hiszem, hogy az univerzumban minden összefügg mindennel, hogy hatnak ránk külső energiák, hogy nem vagyunk egyedül a világban. 

11 éves lányomnak nem tudjuk berendezni a szobáját. A gyerek 3-as elemű, így szerencsére meg tudta kapni a fa területen elhelyezkedő szobát, ahol előzőleg amolyan rumliszoba volt. A gyerek szereti a rózsaszínt, a vöröseket. Ebben a szobában viszont pont kékeknek és zöldeknek kellene lennie, hogy kedvező energiával lássák el őt. Tudnál mutatni képeket, olyan képeket, ahol zöld, kék lányszoba látható, mert nem tudjuk elképzelni, hogy kislány szobában hogyan mutatnának ezek a színek. Még annyit, hogy a bútorai fehérek, a helyiség elég sötét. Az is eszembe jutott, hogy a gyerek sokszor fáradt. Persze jár iskolába, különórára, de én úgy érzem, nem ez az oka. Előre is köszönöm a válaszodat. Gitta és Lona

.

Kedves Gitta és Lona!

Remélhetőleg a 3-as elem a kislánynak nem a qua számot jelenti, mert a gyerekeket kb 18-20 éves korukig a karakter számuk jellemzik. Kiszámítása nem bonyolult, ha nem vagy biztos benne, kérdezz nyugodtan.

Az általános, ok nélküli fáradtság oka lehet, hogy a kislány szobája eredetileg rumliszoba volt. Miért? Mert a kislány karakter száma szerinti személyes életterülete pont a család, egészség, azaz a fa elemű szoba, amelynek állapota kihathatott a kislány általános állapotára. Remélhetőleg, miután megkapta a szobát és rendbe raktátok, a gyerek közérzete is javulni fog, energikusabbá válik. Ne feledkezzetek el a takarításról és tértisztításról az egész lakásban, az eredmény csak akkor lesz biztos és tartós. És a rendre ezután is figyelnie kell! 🙂

A másik kérdés a szoba megfelelő berendezése, hogy energetizálja a területet, és ezáltal a kislányt is. Ezt a szobát tényleg zöld és kék színekkel, fa- és nádbútorokkal (a fehér bútor nem jó, ha lesz alkalmatok egyszer lecserélni fa színű bútorra, meg kell tenni), megfelelő képekkel, mandalákkal, kristályokkal, növényekkel lehet aktivizálni. Rakható ide gyertya is, a lányok szeretik, a biztonságra viszont oda kell figyelnie nagyon. Fontos, hogy minden sarok meg legyen világítva, hogy átjárja az energia rendesen. Ebbe a szobába rakható tükör, viszont vigyázni kell, hogy az ágyból a kislány ne láthassa magát meg benne.

És most mutatom a képeket, amik bizonyítják, hogy kislány szobában is jól mutatnak a zöldek, kékek. 🙂 Az első kép lehet, hogy egy fiú szobája, de lányos tárgyakkal, kiegészítőkkel meg lehet teremteni a csajos hangulatot… Van olyan kép, ahol vörös árnyalatok is láthatók. Ez mellőzendő ebben a szobában, mert a vörös tüze elégeti a fát, tehát nem támogatja az életterületet, hanem hátráltatja.

Gondolom a kislánynak sok rózsaszín, vörös dísztárgya, holmija van, tehát nem tudjátok teljesen kiiktatni ezeket a színeket. Tudni kell, hogy az az igény, hogy szeretnétek feng shui szerint berendezni az otthonotokat, az már egy hatalmas lépés arra, hogy jó irányban vagytok. Az otthonunkat nem tudjuk 100 %-ban feng shui szerint berendezni, de minden törekvésünk, igényünk segít a harmónia elérésében.

602526_513884615343159_1212273093_n 1240299_568268243238129_537097904_n 1383654_583484705049816_602682898_n

 

teenage-girl-room-ideas-blue-1-1024x768 girl-bedroom-ideas-in-blue girl-bedroom-ideas-in-blue-1 B teenage-girl-room-blue-1

Képek és képek 

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/