Pages Navigation Menu

Lambéria, ahogy mindenkinek tetszik

Előttetek van az a kép a 80-90-es évekből, amikor az amúgy is sötét előszobában, tetőtéri helyiségben barna lambéria borítja a falakat? Bevallom, a mi panellakásunkban is volt. Mi 3-an vagyunk testvérek, és a fal megóvása miatt helyeztek a szüleim lambériát mindenhova az előszobába kb 1 m magasságig.

Könnyű volt tisztán tartani, nem kellett vele foglalkozni évekig, viszont rettenetesen nyomasztó volt.

Nos, most lambériával díszített helyiségekről hoztam képeket. Az elgondolás, a szándék és megvalósítás ugyan az (bár ezek fehérre és pasztell színekre vannak festve), mégis másképpen néznek ki, cseppet sem unalmasak és nem nyomasztóak. Vajon csak a világosabb szín miatt?

Bármilyen helyiségben használható a lambéria megfelelő felületkezeléssel. Rakhatjuk falra (vizes helyiségben csempe helyett), bútorra, mennyezetre. Dekoratív és praktikus: szigetelheti a hideg falakat, álmennyezetet burkolhat, elrejtheti a vezetékeket, egyenetlen falat takarhat, óvhat. Kialakíthatunk kazettás burkolatot, de a hagyományos léces megoldás is gyönyörű. Én azt mondom, a vidékies stílusú ház kialakításának elengedhetetlen eszköze lehet.

A burkoló léceket nemcsak függőlegesen, hanem vízszintesen, ferdén is elhelyezhetjük a falon. Érdemes felül (széleken) szegélyléccel zárni. Ha ez a szegélyléc vastagabb, amolyan párkány szerű, akár még képeket, keskenyebb tárgyakat is elhelyezhetünk rajta. Még szebb, praktikusabb, ha polcban végződik.

Mit gondoltok? Ezeket már ugye ti is elfogadnátok?

További fantasztikus falpaneles megoldásokat ezekben a cikkekben láthattok.

Lambéria a fürdőszobában:


Lambéria a konyhában: 

Lambéria az előszobában: 

Lambéria hálószobában: 

Lambéria nappaliban:

Képek és képek

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/

2 hozzászólás

  1. Szia.Nemrég vettünk egy házikót és az emelet pontosan olyan műanyag lambériás mint a 3.fürdőszobás képen(zöld,kék).Ez a belső fal burkolat,és a két szoba választófala is.Szeretném lefesteni halvány lilára.Milyen festékkel lehet úgy,hogy ne kelljen megcsiszolni?

    • Szia.
      Úgy tudom, az Annie Sloan krétafestékek tapadnak minden felületre. Különösebb előkészítés nélkül is festhető. 🙂

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .