Mit jelent a lila szín? Ebben a 2013-as cikkben ezt írtam róla: “Ma a lila szín arca sokféle: türkizzel pezsdítő, vörössel egzotikus, kevés zölddel-naranccsal pihentető, natúr színekkel alkalmazva nyugodt, szürkével-feketével rejtélyes és fejedelmi, fehérrel ártatlan, levendulával ellenállhatatlan, színpadias.

Mindegy, mivel és hol használjuk, a lényeg, hogy mindig beválik.”

A lila megnyugtató, változások idején erősítő hatású, nagyon nőies, finom, elegáns, kiegyensúlyozó, misztikus, kreativitást ösztönző szín.

A most bemutatott kisvárosi otthonban meghatározó színné vált a lila. 1,5 éve találkoztam először a megbízókkal. Akkor várták második kislányukat, aki azóta meg is született. 🙂 A családfőnek nagyon jó dolga lehet otthon kislányos apukaként! 🙂 Valahol olvastam, hogy a lányos apukák nagyon jó főnökök. Megértőbbek, odafigyelőbbek, akár több bért is juttathatnak beosztottjaiknak, mint azok, akiknek fiaik (is) vannak. Az okok nyilvánvalóak, nem igaz? 🙂

Visszatérve az otthonra. A nappali-étkező és az előszoba tervezésére kaptam megbízást. Fontos volt számukra a gyermekbarát, meleg, modern környezet, egy kandalló elhelyezése, sok zárt tárolóhely, a nagy nappali funkcionális felosztása (ülőgarnitúra pihenőhely, ablakos sarokban olvasósarok, étkező területe). Fontos volt az “új” harmonikus illeszkedése a “régihez”(konyhához). A kicsi előszoba esetében szempont volt a szűk hely megfelelő berendezése.

A nappali tervezése során a tulajdonosok egyelőre elvetették a kandalló építését, majd később visszatérnek rá, mikor a kicsik már nagyobbak lesznek. A képeken látható, hogy alap ötleteimet megtartották (lila szín, virágos fotótapéta és Ikea Stockholm csíkos szőnyeg), apróságokban tértek csak el a tervektől: az étkező sarok mennyezete nem került bedobozolásra, és az oldalfalra sem kerültek tároló helyek. Ugyan nagyon tetszett nekik egy korábbi cikkem kapcsán kisebb kanapé elhelyezése az étkezőbe, végül ezt sem tudták megvalósítani. Egy pad azért így is került oda. 🙂

Az Ikea Besta szekrények elhelyezése a falon az ő kreativitásukat dicséri. Először egy nagyobb, L alakú kanapét szerettek volna, végül mégis az Ikea-ban találták meg ezt a darabot. A nappali szinte készen van, még pár dolgot szeretnének bele vásárolni: még egy lábtartót az Ikea Strandmon fotelek elé, lámpákat, növényeket, talán még függönyt.

Mutatom a terveket és a fényképeket. A tervekbe sajnálatos módon nem tudtam betenni függönyöket, illetve nem tudtam renderelni a képeket. Nem is értem. Talán így is élvezhető, kivehető a szándék.

azaz1az2az3az4

alapmost

DSC_6637DSC_6639DSC_6641DSC_6646

Az előszoba egy keskeny, pindurka helyiség, kb 3,5 m2 az egész. Tárolóhelyeket kellett terveznem.

eloszobeloszob1eloszob2

DSC_6648DSC_6653

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/