Milyen a vonzó lakás?

Egy friss felmérés eredményei rávilágítanak arra, mit gondolunk valójában, amikor először lépünk be friss választottunk otthonába.

Az ELITTÁRS társkereső és nemzetközi társoldalai a lakberendezés szakértőjének, a Westwing Home & Living közreműködésével közel 9000 egyedülálló megkérdezésével készítettek felmérést arról, milyen lakás nyűgözi le az embereket, mi az, amit különösen zavarónak tartanak és egyáltalán: mit mond egy otthon a lakójáról.

A jól felszerelt konyha a titok nyitja

A felmérésben résztvevő mintegy 1021 magyar válaszai azt mutatják, hogy a megkérdezett egyedülállók közel kétharmada (64 százalék) úgy véli, nincs hatással párjáról alkotott véleményére az, hogy milyen az otthona, ugyanakkor mégis el tudnának képzelni olyan apró változtatásokat, melyekkel társuk vonzóbbá válhat számukra. A válaszadók több mint egyharmada ezzel szemben nyíltan vállalta, hogy igenis befolyásolja a randevúpartner lakása.

A kutatásból kiderült, hogy a magyar egyedülállók 60 százaléka szerint egy jól felszerelt konyha vonzóbbá tesz egy potenciális társat, ehhez pedig jól kiválasztott berendezés, funkcionális gépek és eszközök, valamint divatos, praktikus konyhai kiegészítők szükségesek.

A magyar válaszadók véleménye alapján a konyhát követően egy hatalmas, tömött könyvespolc, családi fényképek, az utazásokról gyűjtött emléktárgyak és a saját kezűleg gyártott tárgyak is vonzóbbá tehetnek valakit. Legkevésbé pedig a rosszul karbantartott bútorok és fitnesz felszerelés imponálnak a társ lakását épp csak megismerő kíváncsi szemeknek. Alapvetően tehát az otthonos, kulturált és személyes lakás számít az egyedülállók kedvencének.

Fontos a közvetített kép

Ha valaki arra vágyik, hogy egy társsal bevackolja magát otthona melegében, ennek ellenére mindig programokra éhes, örökmozgó egyedülállókkal kerül kapcsolatba, érdemes lehet úgy igazítania lakása stílusát, hogy az a megfelelő partner számára legyen vonzó.

A kutatásban különböző stílusú szobákat is értékelniük kellett a válaszadóknak, ennek alapján az egyedülállók körében az egyik legnépszerűbb a glamour stílus. Egy fényűző nappali, a fémes kiegészítők, finom anyagú szövetek és mély színskála azok számára volt attraktív, akik a lakóját divatosnak és kultúra kedvelőnek képzelik – ez a stílus azoknak ajánlott, akik izgalmas, nagyvilági életet szeretnének élni.

Azoknak az egyedülállóknak azonban, akik megállapodnának, komoly kapcsoltra vágynak, szeretnének családot alapítani, mást érdemes választaniuk. Az ELITTÁRS oldalán megkérdezett magyar válaszadóknak legnagyobb arányban a country stílusú otthon, a természetes anyagok, széles csíkos szövetek, sötétkék árnyalatok tetszettek a legjobban. Az ezzel a stílussal szimpatizálók a lakót természetkedvelőnek és családcentrikusnak gondolják, ezért ez a fajta berendezés azoknak való, akik igazán otthonosan szeretik magukat érezni – párjukkal is. A következő képen ez látható:

NévtelenMásra vágynak a férfiak és a nők

Azok a nők, akik szeretnének jó benyomást tenni új párjukra, fontos, hogy emlékeztessék magukat arra, hogy a kevesebb néha több. A válaszadó férfiak kifejezetten zavarónak tartják a rendetlenséget egy lakásban, nem kedvelik a giccses, kislányos dekorációt és a motivációs idézetek sem tartoznak a vonzónak tartott lakásdíszítő elemek közé.

A hódításra vágyó férfiaknak valamennyivel kevesebb dologra kell odafigyelniük otthonuk kapcsán. A nőkből valójában két dolog vált ki jelentősebb ellenérzést: egy olyan lakás, amely nincs bútorokkal berendezve és ágy helyett is csak egy matrac funkcionál, valamint az össze nem illő színek – derült ki az ELITTÁRS felméréséből.

A felmérést ábrázoló infografika:

1 2 3

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/