10 évvel ezelőtt vásároltunk az Ikeában egy 160 cm széles Noresund fém franciaágyat. Nagyon szeretem a mai napig, viszont a szűk szobában (250 cm) nagyon nagynak tűnik. Pár éve már zavart, hogy nemcsak fejvége, hanem magas lábvége is van.

Emiatt nehezen tudtuk megközelíteni oldalról a fekhelyünket. Megoldás kellett.

Itt látható, hogyan nézett ki a szobában az ágy az elmúlt időszakban:

szeplapkepek 007

Kitaláltam, hogy távolítsuk el a magas lábvég részt. A páromnak sikerült levágni a lábak felett, köszörülte, reszelte, csiszolta, festette, és ma úgy néz ki, mintha mindig is ilyen lett volna. 🙂 Sajnos valahogy a szemébe került kis fémreszelék köszörüléskor, a biztonságra ti jobban figyeljetek!

Itt vannak a képek a munkafolyamatról (a vörös vonal mentén vágta el az ágyat). A levágott részt később még felhasználom valahogy 🙂 :

S

S S S S

Az átalakult ágy pedig így néz ki a megújult szobában. Nem tűnik sokkal nagyobbnak a tér pusztán attól, hogy nincs lábvég, nincs lezárva az ágy? 🙂

S S

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/