Ha panellakásban éltek, általában készen kapjátok a fürdőszobát. Az elrendezésen nem nagyon változtathattok, talán a kádat lecserélhetitek zuhanyzóra, esetleg összenyithatjátok a wc-vel, de  a szaniterek helye meghatározott. A burkolatokon már könnyebb alakítani.

Elégedettek vagytok a meglévő fürdőszobai burkolattal? Ha alkalmatok lenne változtatni, mire/milyenre cserélnétek le? Még ma is sokan gondolják azt, hogy kicsi fürdőszobába csak kisebb méretű csempét lehet vásárolni. Nyugodtan választhattok nagyobb méretű lapokat, ha az tetszik. Erről olvashattok fürdőszoba szakember ismerősöm egyik bejegyzésében. A fürdőszobát nem alakítgatja az ember évente, tehát olyan szanitereket, és burkolatot érdemes választani, amely biztosan fog tetszeni évek múlva is.

Mit gondoltok a fa használatáról a fürdőszobában? Én nagyon szeretem. Otthonosabb, melegebb hangulatú tőle a fürdő. Rakhatjátok a mosdó alá pultnak, készíthettek fa polcokat, és léteznek ma már olyan fa burkolatok, amelyeket kifejezettek vizes helyiségekbe terveztek, tehát bírják a párát, a kifröccsenő vizet, az erős igénybevételt. Ha a megfelelő fa burkolatot választjátok és a hozzáértő szakembert bízzátok meg a lerakásával, évekig örömötöket lelhetitek bennük. Erről itt láthattok sok képet.

További cikkeket olvashattok a mozaik csempék használatáról, a modern mosdókról, és a feng shui fürdőszoba kialakításáról is itt és itt.

Kicsi fürdőszobában érdemes optikailag tágítani a teret, hogy ne érezzétek úgy, összenyom Benneteket. Érdemes világosabb tónusokat használni a falat burkolására, festésére. A vízszintesen körbefutó csempecsíkok is segítenek a hatáson. Ha a padlóburkolatot diagonálban rakjátok le úgy, hogy a falra is felfusson kb 10 cm-es szegélyként, még jobb a hatás. A tükrökkel is növelhetitek térérzeteteket. Túlzásba azonban ne essetek, legyen egy nagyobb méretű faltól-falig tükör a mosdó fölött, nem kell körben minden falra. Bár a nagyobb szekrények több tárolóhelyet biztosítanak, ám több helyet is foglalnak, érdemes őket kitenni a fürdőből. Levegősebb a helyiség, ha keskenyebb szekrénykék, vagy csak nyitott polcok kapnak helyet ott. A megfelelő világítás is sokat segít az arányokon. Használjatok az általános világításon kívül tükörmegvilágítót, a hangulatos esti fürdőzéshez mécseseket.

A következő képeket látva, Nektek melyik tetszik a legjobban?

design-ideas-for-small-bathrooms

ideas-for-small-bathrooms

small_bathroom

small_bathroom_design

small_bathroom_design_ideas

small_bathroom_design_pictures

small_bathroom-design

small-bathroom-design-ideas

small-bathroom-designs

design_ideas_for_small_bathrooms

Képek

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/

.