Szerencsés az, akinek van erkélye, terasza. Tavasztól őszig lehetősége van rá, hogy kint töltse ideje nagy részét. Viszont nemcsak örömforrás lehet az erkély, előfordulhat, hogy nem lehet kihasználni a benne rejlő lehetőségeket: lehet hogy egész nap odatűz a nap, lehet, hogy állandóan fúj a szél, talán mindig ki van téve a szomszédok kíváncsi tekintetének.

Mit lehet tenni, hogy ne csak dísz legyen az erkélyünk? Foglalkozni kell a betekintésvédelemmel. Ha megtaláltuk a kedvünkre való árnyékolót, betekintés védőt, megoldódnak a fentebb felsorolt problémáink.

 

Nézzük, hogyan tehetjük kellemessé az erkélyünkön való pihenést:

1. Elhelyezhetünk növényeket az erkélyünk, teraszunk szélére. A növények megszűrik a port, a fényt, útját állják a kíváncsi tekinteteknek, a szélnek, árnyékolnak. Nagy melegben ideális. Kialakíthatunk függőleges kertet egynyáriakból, de jó megoldás fűszerkert kialakítására is.

2. Élő növények helyett, ha nincs hely ládáknak, dézsáknak, használhatunk tekercsben kapható katonai álcahálót, vagy műsövényt. Természetesen látványban nem vetekszik az élő növényekkel, de ha nincs más megoldás…

3. Használhatunk bambuszszöveteket. Tetszetősek, természetes anyagúak, kis erkélykorlát előtt elhelyezhetők.

4. Intim szféra megteremtése történhet mobil paravánnal, de stabilan álló apácaráccsal is megoldható.

5. Ha környezettudatosok vagyunk, felhasználhatunk régi nyílászárókat is az árnyékolásra, intimitás megteremtésére.  További ötletek itt láthatók. (Bár itt térelválasztásra adok ötleteket, némelyik az erkély védelmére is felhasználható.

6. Nagyon kézenfekvő megoldás kendők és függönyök használata.

7. Kaphatók különböző erkély takaró szövetek, fóliák a betekintésvédelemre.

8. Végül egy vicces megoldás a problémák megoldására. 🙂

 

Képek

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/

.