Nagyon sokan mereven ragaszkodnak elképzeléseikhez, mikor otthonuk berendezéséről van szó. Sokszor az egész lakáson keresztül egy tematikát követve választják ki a stílust, a színeket, a bútorokat. Nem lehet sehol kilengés, lazaság, nem lehet formabontó a legapróbb dekorációs elem sem. Ez nem baj. De… egy kis játékosság beleférne szerintem. 🙂

Milyen jó lehet úgy felkelni minden reggel, hogy valami oda nem illő tárgy kacsint ránk a maga könnyedségével a szoba sarkából? Vagy milyen már, mikor a konyhában “bőg egy tehén”? Játékos, vicces. Megmutatja a másik oldalunkat, amelyet a külvilág elől talán elzárunk, de ott van bennünk. Szembesüljünk vele minden nap az otthonunkban, emlékeztessen minket minden nap, hogy milyenek is vagyunk, milyennek kellene lennünk odakint is!

Milyen tárgyakra, bútorokra gondolok?

Az újrahasznosítás éveit éljük. Talán nem is létezik olyan tárgy, amit ne gondoltak volna már újra, amiből nem hoztak létre valami egészen más funkciójú tárgyat. Ezek az új tárgyak eleve meghökkentőek, jól beépíthetőek még a legkifinomultabb, legminimalistább otthonba is. Újrahasznosítás témában ITT láthattok nagyszerű ötleteket.

Vagy gondoljunk az óriás kiegészítőkre. 4 éve írtam ezekről az oversize bútorokról. Meghökkentőek, viccesek, figyelemfelkeltőek.

Az interneten összefuthattatok már olyan bútorokkal, amelyek mintha részegek lennének: csálén állnak, nem megszokott a megjelenésük. Design darabok egytől egyig, ami nem jelenti azt, hogy a formával a funkció is rendben van: sok esetben kevésbé praktikusak. Viszont viccesek, öröm rájuk nézni. Egy darabot nagyon elfogadnék én is. 🙂 Ebben a cikkben láthattok rá példákat.

És emlékeztek arra a cikkemre, amelyben patchword bútorokat mutattam be? Ezt írtam akkor: “Egy-egy ilyen darab az otthonunkban igazi fókuszponttá válhat.” Igen, de tényleg csak egy-egy darab! Nagyon feldobhatja a lakásunkat.

Virág formájú székek is nagyon formabontóak, nem találhatók meg mindenki otthonában. Hogy fel tudná dobni a legszürkébb otthont is bármelyik darab! ITT mutatok gyönyörű darabokat.

Nézzétek a képeket! 🙂 Van ahol a színekkel bolondítják meg az enteriőrt, van ahol a natúr eleganciába csempésznek egy kis meghökkentő elemet, vagy egy oda nem illő tárgyat, bútordarabot helyeznek el. És mennyivel lazább, élhetőbb tőlük az otthon!

12115900_10153753803163060_5676446774594977355_n

swing-seats-whimsical

simple-modern-sofa

Képek

Unusual-furniture-51

mobilier-design-facon-disney-warner-bros-L-0xsLKX

232f078dc0a214e55b98d0dd07d44eb0104966xcitefun-creative-furnitures-01230313092352_973189diningchair03lila-jang-chairstrange-chair2_rPOH4_48

suti

kex

Képek

Képek

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között. Az instagram oldalamon pedig egyben láthatjátok 3D-s látványterveimet, a megvalósult lakásbelsők – és DIY munkáim fényképeit. 
.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/

.