Adott a lakásunk. Általában az évek alatt nagyon belakjuk, a legtöbb holminak megvan szépen a helye, de akadnak dolgok, amiknek helyet kellene találni. Már tényleg nem tudunk újabb polcokat, szekrényeket elhelyezni. Mi a megoldás?

Először is lomtalanítsunk. Minden otthonban vannak már nem használt, felesleges holmik, amiken szívesen túladnánk. Ha ez nehezünkre esik, gondoljunk arra, hogy másoknak biztosan örömére szolgálna az a tárgy, és hogy értékes hely szabadulna fel a helyén. A lomtalanításról ITT olvashattok bővebben. Előfordulhat, hogy lomtalanítottunk ugyan, mégsincs elég helyünk: a polcokon roskadoznak a könyvek, a szekrények is tele vannak. Ilyenkor kellenek a praktikus ötletek, hogy mégis elrejthessük holmijainkat. Nem is gondoljuk, mennyi lehetséges módon rejthetők el a dolgok a kíváncsi szemek elől. Csak egy kis előregondolkodás, kis lelemény szükséges.

Előfordulhat, hogy nem az alább bemutatott tárolós bútoraink vannak otthon. Ekkor se keseredjünk el. Nézzünk szét egy kívülálló szemével, vajon hol lehetne még tárolni, elrejteni? Ha éppen bútorcsere előtt állunk, akkor érdemes eleve ilyesmi praktikus tárolókba beruházni. Illetve amennyiben kereskedelemben nem vásárolható meg az ötletünk, keressünk meg egy asztalosmestert, kihívás lesz számára megvalósítani elgondolásunkat.

További ötleteket kicsi helyiségek berendezéséhez ITT láthattok, olvashattok.

Egy hasonló dobogós megoldással értékes tárolóterületet nyerhetünk. Vigyázzunk a belmagasságra, 2,60 m alatt nem érdemes ilyesmiben gondolkodni. Arra is gondoljunk, hogy a padlóba süllyesztett tárolók nem alkalmasak a mindennapos használatra akkor, ha bútort tolunk rájuk. Viszont nagyszerű tárolóhely lehet a szezonális ruháinknak, dolgainknak.

153

Ágy fejvége mögötti vagy ágy alatti hely kihasználása is nagyon praktikus.

222

Hidden-toy-storage-under-bed

Örök klasszikus megoldás az asztalban/puffban való tárolás. Lehet nyitottan a polcain, vagy rejtetten az alábbi módon.

318

Hidden-toy-storage-toy-storage-ottoman

Sokaknak nem jut eszébe a lépcső fokjait használni tárolásra. Ugye mennyire kézenfekvő megoldás?

417

Falfülke esetében adja magát a lehetőség, hogy méretre készült szekrényt, fiókot, kihúzható tárolót készíttessünk bele.

519

Képek és képek

A fürdőszobai tükör ajtajú szekrényke eléggé elterjedt kisbútor ma már. Viszont egy kihúzható fiókos megoldás nekem jobban tetszik. És láttatok már előszobai tükör mögött ilyen zseniális ékszertartót/tárolót? A kisbútorokról ITT olvashattok bővebben. A tükrökről pedig ITT olvashattok praktikus ötleteket, tanácsokat. És mi lehet az ajtó mögött még? Álcázott ajtók című cikkemből kiderül.

10-clever-hidden-storage-ideas-for-your-home

Clever-Ways-To-Hide-3

10-clever-hidden-storage-ideas-for-your-home-9

A konyhában és fürdőszobában sok kihasználatlan hely lehet. Érdemes körbenézni olyan szemmel, hol alakíthatnánk ki valami tárolásra alkalmas részt.

10-clever-hidden-storage-ideas-for-your-home-2

Clean-and-Practical-Hidden-Storage-for-Small-Space-Bathroom

Képek

Titkos tárolás a polc belsejében. Tetszik.

Clever-Ways-To-Hide-7

Ha igazán kicsi a fürdőszoba, a kihúzható mosdótál elgondolkodtató. Azért érdemes végigzongorázni a lehetőségeket, hogy tényleg csak ez az egy megoldás lehetséges-e, mert nem biztos, hogy praktikus is.

Clever-Ways-To-Hide-10

Tárolás a kép mögött, ahogy a tükör mögötti tárolás, ez is nagyon jó ötlet.

Clever-Ways-To-Hide-11

hidden-key-storage

KÉpek és képek

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/