Mielőtt felsorakoztatnék pár feng shui hibát, írnék egy kicsit magáról a feng shuiról. Mert mi a feng shui? Ősrégi kínai tudomány, amelyben a szakértő tudatosan használja a feng shui törvényeket, áramoltatja a jó energiákat és semlegesíti a kedvezőtleneket.

Így jöhet létre a tökéletes harmónia ember és környezete között. A külső környezet mindenképpen hat ránk, ha hiszünk benne, ha nem. Nem jobb tudatosan irányítani a külső erőket, mint kiszolgáltatva lenni nekik? Irányítsuk igényeink szerint, alkalmazzunk a feng shui tudományát!

Több feng shui cikket írtam már, ezen a felületen elolvashatjátok őket.

1. hiba: akadályok otthonunk bizonyos területein

Mire gondolok? Kanapé mögött található az irodátok, de szűk helyen lehet csak eljutni oda. Vagy kuka zárja el az utat a kerítéstől a bejárati ajtóig, csak könyvkupacok kikerülésével lehet eljutni az ágyunkig, esetleg nehezen megközelíthető a terasz ajtó… Túl sok bútor, túlzsúfoltság. Arra utal, hogy az adott életterületen akadályok gátolhatnak bennünket a dolgok megélésében, küzdelmek várhatók ott.

Overcrowded Furniture Bed in Living Room Scary Renovations 002Kép

2. hiba: kedvezőtlen hálószoba berendezés

A hálószobában pihenjük ki a nap fáradalmait, itt töltődünk fel, itt kell nagyon odafigyelni arra, hogy minőségi alvásban lehessen részünk. A tökéletes feng shui hálószobáról ebben és ebben a cikkben olvasható.  Több probléma is előfordulhat berendezésekor:

 • rossz hálószoba elhelyezés: ne álljon wc alatt/fölött/szemben, garázs fölött, hosszú folyosó végén, forgalmas út mellett. Egy cikk a fürdő és hálószoba elrendezéséről itt olvasható.
 • rossz ágyelhelyezés
 • műszaki berendezések hálószobában – erről itt olvasható
 • padlófűtés használata
 • túl sok növény, könyv, tükör, amelyek mind energetizálnak, pedig itt éppen pihenni kellene. Cikk a tükör jó elhelyezéséről itt olvasható.

És egy cikk tele negatív példákkal, milyen ne legyen a hálószobánk.

modern-white-bedroom-open-design-glass-walls

3. hiba: kedvezőtlen wc elhelyezés (ha wc található a fürdőben, akkor az alábbiak rá is vonatkoznak)

A wc elhelyezéséről sok esetben nem mi döntünk, hiszen ha új helyre költözünk, készen kapjuk. Viszont érdemes már lakáskeresés közben odafigyelni a wc elhelyezkedésére. Egy cikk a feng shui fürdőszobáról itt olvasható.

 • wc a lakás középpontjában: az élet minden területen problémák, nehézségek várhatnak ránk, akadályokkal kell szembenéznünk minden nap. Akarjuk ezt? Nem gondolom.
 • wc a bejárati ajtóval szemben:  azon az életterületen, ahol a wc található, minden törekvésünk rosszul sikerülhet.
 • wc a bejárati ajtó közelében: beáramló jó energiák keverednek a rossz energiákkal, vagyis azon az életterületen bármi öröm ér bennünket, biztosan keveredik hozzá egy kis üröm is.
 • wc konyha alatt/felett, bejárati ajtó alatt/felett, hálószoba alatt/felett/szemben : a rossz energia keveredik a jó energiával.
 • wc a fürdőszobában: sok helyen így van, pedig más a két helyiség funkciója. Ha kivitelezhetetlen, hogy külön válasszuk a két helyet, akkor érdemes más módon elválasztani egymástól azokat: térdfallal, függönnyel, térelválasztó radiátorral…

contemporary-7

Kép

4. hiba: kedvezőtlen bútorelhelyezés

Nem csak a hálószobában fontos az ágy megfelelő elhelyezése, hanem nagyon fontos más helyiségek bútorainak jó elhelyezése is.

 • nappali ülőbútorok elhelyezése mindig úgy történjen, hogy rálássunk a szoba bejárati ajtajára. Mögötte legjobb, ha fal áll, hogy védve legyen a hát. Egy cikk a bútorok jó elhelyezéséről itt olvasható.
 • konyha tűzhelye úgy legyen elrendezve, hogy szintén rálássunk a helyiség ajtajára. A feng shui konyháról ebben a cikkben olvashattok.
 • iroda/gyermekszoba íróasztala legyen olyan pozícióban a szobán belül, hogy lássuk a szobába belépőt. A feng shui gyermekszobáról itt olvashattok.

3ba7baaf36b0da879248c16af2f4b501

Kép

5. hiba: kisebb/nagyobb hibák a lakásban

Előfordulhatnak otthonunkban kisebb/nagyobb problémák, amelyeket érdemes orvosolni, hiszen az adott életterületen kialakuló lelki problémáinkra utalnak. Így pl. meg kell javítani a csöpögő csapot, a leszakadt konnektorokat, orvosolni kell a beázást, a vakolat mállását, a penészedést stb.

M--Magazine-NEWS-Editorial-To-Publish-08-06-12-ePublishing-HumidificationTrends-herb-_ePub-Slideshow-S-MoldKitchenWall

Kép

És még nincs vége a felsorolásnak. A további főbb feng shui hibákról a következő részben olvashattok.

.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/