Sokan ha meghallják azt a szót, feng shui, már menekülnek. Miért? A feng shui semmit sem erőltet ránk, nem mondja, hogy kell, nem kér olyat, amit magadtól nem tennél meg. A feng shui törvények a józan észen alapulnak, tehát ha valaki érzékeny rá, magától, különösebb feng shui ismeretek nélkül is automatikusan használja a tanait.

Mert érzi, ahogy tesz, úgy jó, úgy kényelmes, úgy használható (pl. nagyon sokan a nappali ülőbútorait automatikusan úgy helyezik el, hogy onnan rálássanak a helyiség ajtajára. Miért? Mert rosszul érzik magukat háttal a bejáratnak.)

Ha valaki nem is hisz a feng shui-ban (nem is kell, működik hit nélkül is), nem szeretne ez alapján harmonizálni otthonában, legalább küszöbölje ki a legnagyobb hibákat, ha teheti.

Az előző cikkben már felsorakoztattam néhány feng shui hibát, amelyekre ha odafigyelünk, már nagyon sokat tettünk életünk alakulásáért. Most folytatom a sort.

6. hiba: szúrós, hegyes, éles tárgyak

Nem érzitek rosszul magatokat, ha pl. lámpa hegyes része felétek irányul, vagy fal – és gerenda éle a kedvenc foteletek, ágyatok irányába néz? Mintha direkt benneteket akarna bántani… Nos, ugyanilyen rosszak a hegyes/éles kések szabadon hagyása a konyhában, szúrós növények elhelyezése bárhol az otthonunkban stb. Növények kellenek minden helyiségbe, tisztítják a levegőt, jó energiákat sugároznak, viszont nem mindegy, hogy milyenek azok a növények: szúrós, éles levelű növényeket nem tennék semmilyen otthonba. Nyugtalanságot, belső feszültséget generálhat, előhozza az erőszakosabb belső énünket.

Kép

7. hiba: nagy, szabad ablakfelületek

Sokan úgy vannak vele, hogy az a jó, minél nagyobb az ablak, minél inkább szabadon hagyjuk azt, mert szép városrészre, kertre néz, mert áramlik be a fény. Igen, ez egyrészt hasznos, jót tehet a lelkünknek, másrészt nagyon energiahiányossá válhat az az életterület, ahol a nagy fedetlen üvegfelület áll. Ha nem akarjuk semmiképpen teljesen eltakarni, használjunk nagyon áttetsző függönyt, vagy állítsunk elé egy nagy növényt stb. Azon túl, hogy megakadályozzuk az energia kiáramlását, a betekintés védelemért is tettünk valamit, nem fogjuk magunkat annyira kiszolgáltatottá tenni.

living-room-with-large-glass-window-535x378

Kép

8. hiba: rendetlenség a lakásban

Sok olyan lakásban jártam már, ahová tudták, hogy érkezem, mégsem volt elpakolva, rendetlenség volt. Nem azért, mert a háziasszony nemtörődöm és trehány, egyszerűen nem volt elég tárolóhely a rengeteg holminak. Ilyen esetekben nem újabb tárolóhelyek létesítése a feladat, hanem a holmik szanálása, a lakás lomtalanítása. A lomtalanításról ebben a cikkben olvashattok.

clueless-fashion

9. hiba: tértisztítás nélküli feng shui harmonizálás

Sokan panaszkodnak, hogy hiába festették ki a lakást a feng shui elveinek megfelelően, hiába helyeztek ki feng shui tárgyakat a lakás különböző pontjára, mégsem érzik a változást. Persze, hogy nem, hiszen elfelejtettek tértisztítani. Bármilyen feng shui szimbólum kihelyezése előtt kötelező először lomtalanítani, majd nagytakarítani, végül tértisztítani! Ezek elhagyása nem fogja meghozni az áhítozott eredményt.

Különösen nagy jelentősége van a megfelelő és RENDSZERES (legalább félévente egyszer) tértisztításnak, ha a lakásban történt régebben erőszakos haláleset, csúnya válás, bántalmazás, ha problémáink nemhogy csökkennének, de növekszenek stb.

Léteznek még problémák az otthonunkban, amiket jobb elkerülni illetve kiküszöbölni. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, figyeljétek bejegyzéseimet! 🙂 Jövök még.

A cikksorozat következő része itt olvasható.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: https://dettydesign.hu/hirlevel/