Egyre többen fogadnak feng shui lakberendezőt, aki nem csak a funkcionalitásra figyel, hanem nagy hangsúlyt fektet a feng shui törvényekre, a megfelelő színek alkalmazására, a térpszichológia tanaira is. Ezek együttes alkalmazása hozhatja el a tökéletes, egyénre szabott harmóniát.

Nagyon sokan érzékenyek a különböző energiákra, és különösebb feng shui ismeretek nélkül is tökéletes harmóniát teremtenek. Ők azok az emberek, akikhez jó elmenni, és nem akaródzik hazamenni, akik mellett kényelmesen érezhetjük magunkat feszengés nélkül.

De vannak sokan, akiknek nem sikerül elérni ezt, akik nem tudnak elég időt szánni magukra, az otthonukra, nem szeretnek hazajárni… nos nekik segíthetek én. 🙂

Az előző bejegyzésben és ebben a bejegyzésben már felsorakoztattam 9 jellegzetes feng shui hibát. Most még leírok párat.

10. hiba: tükrök helytelen használata

A tükör jó elhelyezéséről már írtam egy cikket. Itt olvasható. Mindent leírtam, nem ragozom tovább. Viszont fontosnak tartottam ebben a cikkben is hivatkozni rá.

Csodálatos fa tükör az előszobába

11. hiba: rossz érzések figyelmen kívül hagyása

Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy bosszankodott/szorongott/bizonytalanná vált a saját otthonában valamilyen rosszul megválasztott bútor, vagy rossz elrendezés miatt:

  • nagyszülőktől örökölt tárgy, sok sötét bútor egy helyiségen belül sokaknak nagyon nyomasztó tud lenni – fel kell újítani, el kell ajándékozni, esetleg megtartva azokat tértisztítást végezni az egész lakásban.
  • az ex -, egy elhunyt hozzátartozó, ismerős tárgyaira ránézve fájdalmasok az emlékek – egy -két kedvenc tárgyat megtartva enyíthetünk a fájdalmon. A többit el kell tenni szekrény mélyére, vagy el kell ajándékozni.
  • emeletes ágy a gyerekszobában – nem minden gyerek élvezi ezt a helyezetet. Az alul alvó érezheti úgy, hogy agyonnyomja a felső ágy. A felül alvó pedig hogy leszakad alatta az ágy. Mindenképpen beszélgetni kell a gyerekkel, ha éjjelente nem tud aludni, ha fáradtan ébred, ha szorongásai vannak.
  • kanapé fölött elhelyezett súlyosan megpakolt polc – úgy érezhetik sokan hogy rászakad az egész.
  • ágy fölé fúrt polc, vagy szekrény – rossz álmok-, folyamatos fáradtság okozója lehet.
  • rossz magasságban elhelyezett polc, szekrény, lámpa – folyton attól tartunk, hogy beütjük a fejünket stb. – tenni kell ellene
  • Hasonló rossz érzéseket okoz a szűk hely, a túlzsúfoltság. Ha pl. nem tudunk kényelmesen beülni az asztal mögé, nem férünk el a konyhában, az előszobában. – újra kell gondolni, hogy biztosan szükségünk van-e akkora és annyi bútorra, amik miatt nincs hely…

 

Kép

Nem szabad hagyni, hogy ez a bizonytalan érzés eluralkodjon rajtunk! Az otthonunk a várunk, ahol a mindennapi stressz ellen felvértezzük magunkat. Ez a hely legyen az igényeink és lehetőségeink szerint a legtökéletesebb, legpihentetőbb, ne hagyjuk, hogy ne tudjunk kikapcsolódni otthon. Mindenképpen tenni kell ellene, hiszen hosszú távon akár egészségügyi tünetek is jelentkezhetnek.

12. hiba: valamely színek, anyagok túlzott használata egy helyiségen belül

Sokan járnak el úgy, hogy lakás/ház kiértékelése után a területet erősítő színt túlzott módon és mennyiségben használják biztos ami biztos alapon. Nem szabad, mert kibillentséget okozhat. Meg kell tartani az egészséges mennyiséget. És az mennyi? Annyit kell használni, amennyitől még jól érezzük magunkat az adott térben. 

Pl. a kiértékelés során azt az eredményt kapjuk, hogy a gyerekszoba hír-hírnév területen található, amit a vörössel és a fa anyaggal, zöld színekkel lehet energetizálni. Ne essünk abba a hibába, hogy mindent vörösbe burkolunk, mert nagyon rossz álma lesz abban a helyiségben a gyereknek. A vörös színről tudni kell, hogy a legenergetizálóbb szín, amely túlzott mennyiségben lüktető, erős, vibráló, inspiráló, fokozza az energiát, aktivitásra serkent, sőt agresszivitást szül. Nem biztos, hogy az egyébként is nagyon aktív gyermekünknek ezt kívánjuk. 🙂

 

Megoldás: több fa anyaggal, zölddel, hosszanti csíkozással és kevés vörössel, rejtett hangulatvilágítással energetizáljuk a szobát. Ezzel nem csak a területnek teszünk jót, hanem a gyereknek és magunknak is. (Kép)

Ha ezeket az információkat kevésnek érzitek, hogy hozzáfogjatok a feng shui harmonizáláshoz, ha bizonytalanok vagytok, ha nem érzitek jól magatokat a bőrötökben és szükségetek lenne egy szakértői szemre, konkrét tanácsra, keressetek nyugodtan. Tudjátok, lakberendező és feng shui tanácsadó vagyok! 🙂

.