Az elektromos kábelek életünk szükséges, de rossz velejárói. A szórakoztató elektronikai berendezések, a háztartási készülékek elszaporodásával megnőtt a kábelkötegek mennyisége: ott gyűrűznek a konyhában, a nappaliban, ott van minden helyiségben.

Nem csak a látványa lehangoló, biztonság szempontjából is oda kell rájuk figyelni. Felbukhatunk benne, illetve egy földön csúszó-mászó csöppségnek pl. nagyon csábító lehet a kígyózó kábelek látványa, tapintása.

Ezek után nem kérdés, hogy el kell-e rejtenünk ezeket a nemszeretem kábeleket. Mit tegyünk? Vezethetjük a falban és a falon kívül kábelcsatornákban, gipszkarton fal mögött, vagy elrejthetjük padlószegély csatornájában is a fal és a padló találkozásában.

Mégis vannak olyan helyzetek, mikor nem tudjuk eldugni, ilyenkor értelemszerűen látható marad. Hogyan tegyük ezt a látványt élvezhetőbbé, hogy ne csak a nagy kábelköteget lássuk? Hogy lehet ezt a problémát orvosolni, hogy jó legyen odanézni, esetleg még a lakás dekorálásába is bevonni? Lehet ez egyáltalán dekoráció?

Lehet, nézzétek!

41

31

12

10

9

8

Kábelek egyszerűen csak a falra erősítve: fenti képek

7

6

Ez vajon mi lehet? Tapéta? Tetszik.

51

Grafikával el lehet terelni a figyelmet a kábelekről. Képek    

bead2

Fűznétek rá gyöngyöt? Kép

diy-make-your-own-colourful-electric-cords-with-yarn-tech-blog-benetton

Kötni tudók figyelem! Jó ez a megoldás. Kép

braided-extension-cord-intro

Ez nagyon tetszik. 3 kábel bekötve, befonva… Kép

diy5

És végül dekortapasszal is lehet díszíteni… Kép